Nära föräldrar : om anknytning, samsovning och konsten att bära barn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2006-01-01
Förlag
Tecknade Bilder Förlag
Illustratör/Fotograf
Anders Suneson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
21 x 210 x 15 mm
Vikt
450 g
SAB
Dofa
ISBN
9789197369237

Nära föräldrar : om anknytning, samsovning och konsten att bära barn

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-01-01
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Biologiskt sett är barn skapta för massor av närhet. I den här boken får du veta varför, men du får också handfasta råd om hur du knyter an till ditt barn, svarar på barnets behov, hittar alternativ till skrikmetoder, skapar ett eget sovarrangemang och om hur bärsjalar underlättar i vardagen. Du får dessutom ta del av berättelser ur andra föräldrars liv.

Boken är den första på svenska om Attachment Parenting (Nära föräldraskap) och fokuserar på barn upp till tre år.

Nära föräldrar är till för dig som hellre vill lyssna på ditt barn och dina instinkter än den senaste föräldratrenden. Biologiskt sett är barn skapta för massor av närhet. I den här boken får du veta varför, men du får också handfasta råd om hur du knyter an till ditt barn, svarar på barnets behov, hittar alternativ till skrikmetoder, skapar ett eget sovarrangemang och om hur bärsjalar underlättar i vardagen. Du får dessutom ta del av berättelser ur andra föräldrars liv. Det här är en bok för dig som vill ha ett lättare och roligare liv med barn, antingen du är intresserad av biologi eller praktiska lösningar. En bok för inspiration och uppslag, för det är du som är expert på ditt barn!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nära föräldrar : om anknytning, samsovning och konsten att bära barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen en bok som fungerar!
  Tinna, 15 november 2007

  Efter att ha ratat den s.k. femminutersmetoden som går ut på att låta sitt barn gråta sig till sömns och istället försökt med Anna Wahlgrens också ganska omänskliga buffa-metod så kastade jag alla metoder åt skogen och gick och köpte boken Nära föräldraskap. Läs den!
  Du kommer känna dig säkrare i ditt föräldraskap än någonsin förut - och ditt barn kommer bli ett lyckligare och mer harmoniskt barn och det utan att någon besserwisser skriver på din näsa hur du ska bära dig åt. Nära föräldr... Läs hela recensionen

 2. Som balsam för en nybliven förälder
  Leos mamma, 3 oktober 2006

  Läste denna bok efter jag fött barn och tyckte det var befriande att läsa en bok som lyfte fram anknytning och barns behov. Hade önskat att jag fått tipset redan under graviditeten då flera av tipsen och teorierna skulle bekräftat mig i min blivande modersroll. En mkt läsvärd bok för de föräldrar som vill utveckla sitt samspel med barnen.

 3. Ett fantastiskt stöd!
  Carina Gråbacke, Göteborg, 11 februari 2006

  Jag har en radda böcker i bokhyllan om graviditet, barn och föräldraskap som jag aldrig orkat läsa färdigt.
  Med den här boken var det annorlunda: nya perspektiv och en stark känsla av den underbara glädjen det är att vara förälder, gjorde att jag läste den från pärm till pärm.

  Alla säger att man ska lyssna till sig själv och till barnet, men här får läsaren handfasta råd som gör det SÅ mycket lättare att åstadkomma detta svåra. Dessutom handlar dessa råd inte om något löst tyck... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jorun Modén

Recensioner i media

"Det här är en riktigt bra bok för blivande och nyblivna föräldrar - lättläst, klok och användbar. Jorun Modén påpekar upprepade gånger att det inte är någon manual, att det här inte handlar om en metod att följa slaviskt, utan att Nära föräldraskap bygger på att jag som förälder följer mina instinkter och lyssnar på mitt barn.

Det är oerhört välgörande läsning i dessa tider av nannyprogram på teve, där huvudingredienserna är en dysfunktionell familj, en professionell nanny, en manual och en skamvrå." (Elisabeth Örnell, Länstidningen Östersund. 31/1-2006)

"Som BVC-psykolog rekommenderar jag boken som lättläst inspiration till föräldrar. Innehållet överensstämmer helt med aktuell forskning om små barns behov för en hälsosam utveckling. Förhoppningsvis kan boken även underlätta för BVC-sköterskor att få nya idéer som underlag i sin rådgivning till föräldrar. I rollen som förälder har jag egna mycket positiva erfarenheter av just den sorts föräldraskap som boken beskriver." (Ylva Bergstad Leg. psykolog för blivande föräldrar och småbarnsfamiljer, Gävle)

Övrig information

Biologiskt sett är barn skapta för massor av närhet. I den här boken får du veta varför, men du får också handfasta råd om hur du knyter an till ditt barn, svarar på barnets behov, hittar alternativ till skrikmetoder, skapar ett eget sovarrangemang och om hur bärsjalar underlättar i vardagen. Du får dessutom ta del av berättelser ur andra föräldrars liv.

Boken är den första på svenska om Attachment Parenting (Nära föräldraskap) och fokuserar på barn upp till tre år.

"Som BVC-psykolog rekommenderar jag boken som lättläst inspiration till föräldrar. Innehållet överensstämmer helt med aktuell forskning om små barns behov för en hälsosam utveckling. Förhoppningsvis kan boken även underlätta för BVC-sköterskor att få nya idéer som underlag i sin rådgivning till föräldrar. I rollen som förälder har jag egna mycket positiva erfarenheter av just den sorts föräldraskap som boken beskriver."
(Ylva Bergstad, leg. psykolog, Gävle, 060210).