Rehabiliteringspedagogik för arbete med långtidssjukskrivna i grupp (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Rehabiliteringspedagogik (del 1)
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
1
Förlag
Värkstaden
Dimensioner
212 x 150 x 18 mm
Vikt
320 g
Antal komponenter
1
ISBN
9789197371421
Rehabiliteringspedagogik för arbete med långtidssjukskrivna i grupp (häftad)

Rehabiliteringspedagogik för arbete med långtidssjukskrivna i grupp

Häftad Svenska, 2003-09-01
289
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
REHABILITERINGSPEDAGOGIK är en bok om hur för fattaren har letat sig fram till ett sätt att återvinna lång tidssjuk skrivna människor till livet. Det är också en bok om hur lång tids sjukskrivna lär sig nya sätt att tänka, känna och bete sig med sikte på förbättrad hälsa och funktion.

Boken bygger på författarens mångåriga erfarenhet av arbete med människor som har långvarig värk och smärta, först som läkare i individuella kontakter och under senare år som ledare för grupper i Värkstaden. I Värkstaden arbetar man med värktyg för att hjälpa människor att hantera värkligheten och bli värkmästare. Rehabiliteringen sker med ett pedagogiskt koncept. Hjärtat i värk sam heten är de livsnära existentiella samtalen. I boken diskuteras destruktiva och konstruktiva patientgrupper och värdet av att använda s.k. expert patienter - värkmästare - i rehabiliterings arbetet. Rehabiliteringspedagogik är skriven för alla som är intresserade av hur man med pedagogik och gruppsamtal kan hjälpa långtids sjuk skrivna människor till liv med god livskvalitet.

Gunilla Brattberg är legitimerad läkare, specialist i anestesiologi och smärtlindring, docent i hälso- och sjukvårdsforskning vid Institutionen för Folkhälso- och Vårdvetenskap vid Uppsala Universitet och adjungerad professor i Rehabiliteringspedagogik vid Certec, LTH, Lunds Universitet. Hon har arbetat mer än trettio år med smärta, smärtbehandling och smärtrehabilitering. Numera arbetar hon som lärare, forskare, författare och som ledare för projektet Värkstad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rehabiliteringspedagogik för arbete med långtidssjukskrivna i grupp
  2. +
  3. Pedagogik för rehabilitering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogik för rehabilitering av Gunilla Brattberg (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rehabiliteringspedagogik för arbete med l...