Ögon För Paradiset (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2001-10-01
Förlag
mbm förlag
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
217 x 130 x 15 mm
Vikt
235 g
SAB
Hc
ISBN
9789197372541
Ögon För Paradiset (inbunden)

Ögon För Paradiset

Inbunden Svenska, 2001-10-01
139
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Med Ögon för paradiset avslutar Askestad sin tematiska serie Ensamhetens trilogi. I boken låter författaren tre olika perspektiv - platser utanför och inom oss utgöra grunden för tre beroende textavsnitt.

"Jag läste i en bok, en vacker bok, att smärtan inte går att beskriva. Hur skulle den inte kunna det? Jag läste att den inte går att dela med någon. Hur skulle den inte kunna det?"
Einar Askestad 2001

Vad som imponerar mest hos Einar Askestad är modet att våga vara allvarlig. Att tala (...) på ett språk som ibland visserligen ifrågasätter sig självt (författaren är ingen litteraturteoretisk duvunge precis) men framför allt bevarat tron på den precision som skiljer det från prat och mediepladder. Jan Karlsson (Norrköpings Tidningar)

Jag tillhör dom som njuter av det avskalade, ja, nästan, avätna. Askestad svävar oftast några millimeter ovanför marken när han tittar in i människans sprickor och mysterier. Han är lätt, lätt men aldrig flyktig. (...) Man ska med fördel läsa långsamt, tillåtet att dröja i bilder och meningar. Det finns inga slut att hasta fram till. På ett sätt är det som om du själv får skriva färdigt historierna. Det händer inte ofta, eller hur? Gunilla Kindstrand (Röda Rummet, Sveriges Television)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ögon För Paradiset
  2. +
  3. Ting

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ting av Einar Askestad (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Einar Askestad