Magens språk : en bok om krånglande magar - fakta och goda råd (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Bauer Bok
Illustratör/Fotograf
Martina Bylund
Illustrationer
ill.
Dimensioner
225 x 161 x 14 mm
Vikt
300 g
SAB
Vej
ISBN
9789197378857
Magens språk : en bok om krånglande magar - fakta och goda råd (kartonnage)

Magens språk : en bok om krånglande magar - fakta och goda råd

en bok om krånglande magar; fakta och goda råd

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2006-03-01
95
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Magfysiologen Lars Fändriks tar i denna innehållsrika bok läsaren genom kända orsaker till magsymptom som refluxsjukdom, magsår, födoämnesintolerans, inflammatoriska tarmsjukdomar, förstoppning, gas i magtarmkanalen, tumörsjukdomar och läkemedelsbiverkningar. Han beskriver komplicerade och ännu delvis okända samband mellan stress och funktionella magbesvär - alltså magsymptom utan känd organsjukdom. När det gäller behandlingsprinciper utgår Fändriks från evidensbaserad medicin och läkekonst, men tar också upp huskurer och belyser förhållandet skolmedicin och alternativmedicin, dieter och functional food. Några texter beskriver var i sjukvården man utreder magbesvären samt hur patienten själv tyder magens signaler, det vill säga magens språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Magens språk : en bok om krånglande magar - fakta och goda råd
 2. +
 3. Edgar Cayce om en orsak - många följder : läckande tarm - LGS

De som köpt den här boken har ofta också köpt Edgar Cayce om en orsak - många följder : läcka... av John O A Pagano (häftad).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Magens språk : en bok om krånglande magar - fakta och goda råd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt informativ och inte alltför enkel. Även...
  Eva Björk, 8 maj 2013

  Väldigt informativ och inte alltför enkel. Även specialiserad information som ger mycket mer än om det är alltför generaliserat skrivet.

 2. Rekommenderas!
  Ulrika, 23 februari 2007

  En mycket bra bok som varmt rekommenderas! Språket är tyvärr lite för akademiskt med mycket läkartermer, men även jag som är lekman förstod. Nu har jag mycket större förstålese för min kropp, mitt tarmsystem, matsmältningen, min sjukdom och varför min kropp reagerar som den gör. Skulle fått en 5:a om den varit lite mer djupgående med fler fallbeskrivningar samt mindre fackspråk. Rekommenderar den till alla som läst andra böcker om mag-/tarmproblem men inte riktigt fått svar på sina frågor. Detta är en seriös bok som verkligen ger svar.

Visa alla 2 recensioner

Övrig information

Magfysiologen Lars Fändriks tar i denna innehållsrika bok läsaren genom kända orsaker till magsymptom som refluxsjukdom, magsår, födoämnesintolerans, inflammatoriska tarmsjukdomar, förstoppning, gas i magtarmkanalen, tumörsjukdomar och läkemedelsbiverkningar. Han beskriver komplicerade och ännu delvis okända samband mellan stress och funktionella magbesvär ¿ alltså magsymptom utan känd organsjukdom. När det gäller behandlingsprinciper utgår Fändriks från evidensbaserad medicin och läkekonst, men tar också upp huskurer och belyser förhållandet skolmedicin och alternativmedicin, dieter och functional food. Några texter beskriver var i sjukvården man utreder magbesvären samt hur patienten själv tyder magens signaler, det vill säga magens språk.

Krånglande magar inkluderar allt från livshotande cancer och svåra inflammatoriska tillstånd till läkemedelsbiverkningar och ¿magont¿ utan påvisbara orsaker. Målet med boken är inte att vara heltäckande utan att ge utgångspunkter för att själv söka och värdera information i fackböcker, på internetsidor och hälsokostbroschyrer, samt inte minst från sjukvården. Bokens vänder sig till den vetgirige lekmannen/patienten som vill lära sig mer om sitt krånglande organsystem, men också till läkare och andra inom sjukvården som vill uppdatera sina kunskaper kring den krånglande magens natur. Författaren har i görligaste mån försökt använda svenska uttryck som används i folkmun (medicinska beteckningar finns ofta angivna inom parentes).