Vägen ut eller det grymma manssamhället (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2002-08-01
Upplaga
3., omarb. uppl.
Förlag
Alida Bok
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Ohj
ISBN
9789197379526

Vägen ut eller det grymma manssamhället

Häftad, Svenska, 2002-08-01

Slutsåld

Vägen ut eller det grymma manssamhället. Sista steget i en mångtusenårig kvinnokamp. Kom ut redan 1971 och satte fart på den då nästan avsomnade könsrollsdebatten. Har betytt enormt mycket för debatten. Nu i nyutgåva med delvis ändrad titel. Har hetat Det grymma manssamhället.

"Om alla läste den här blev det kanske någon ändring."
- Morgonbris, Socialdemokratiska kvinnoförbundets tidskrift.

"Det nya med boken är att den bryterigenom kulturarvet. Då ser individerna sig själva och samhället ur en ny synvinkel."
- Psykolognytt, Sveriges Psykologförbunds tidning

"hejdlöst rolig..."
- Bergslagsposten

"Detta är en mycket värdefull bok ty den förklarar uppkomsten av krig, brottslighet, fördomar, teknokrati m m"
- Folkbladet Östgöten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

"Det är en bok som bör finnas i varje kvinnas bokhylla och som bör läsas i varje skola. Framför allt har Andersson lyckats galant med att sätta ord på det dolda könssystem som vi alltid kommer att behöva visa på i kvinnorörelsen."
- Kvinnomakt

"Om alla läste den här blev det kanske någon ändring. ... Hon ... pekar på hur vi som individer och grupper men också som politiskt system är präglade av det tusenåriga kvinnoförtrycket. ... hur vi påverkats av manssamhällets kultur tills vi uppfattar den påverkan som vår "kvinnonatur". Hon visar det snedvridna i situationen genom att helt enkelt måla upp vardagen och kulturmönstren med ombytta roller. Det är mycket verkningsfullt."
- Morgonbris, Socialdemokratiska kvinnoförbundets tidskrift

"En av de originellare, roligare och nyttigare kampböckerna, mycket mindre bloddrypande och mycket mer tankeväckande än titeln låter ana... Boken anbefalls varmt åt alla som börjat tröttna på våra välkända debatter, argument och stridsskrifter och som vill stärka och läska sin själ med annorlunda läsning om män, kvinnor och samhälle."
- Britt Dahlström, Sydsvenska Dagbladet

Bloggat om Vägen ut eller det grymma manssamhället

Övrig information

Andersson, Mariann Vägen ut eller det grymma manssamhället. Sista steget i en mångtusenårig kvinnokamp. Kom ut redan 1971 och satte fart på den då nästan avsomnade könsrollsdebatten. Har betytt enormt mycket för debatten. Nu i nyutgåva med delvis ändrad titel. Har hetat Det grymma manssamhället. Om alla läste den här blev det kanske någon ändring. Morgonbris, Socialdemokratiska kvinnoförbundets tidskrift. Det nya med boken är att den bryterigenom kulturarvet. Då ser individerna sig själva och samhället ur en ny synvinkel. Psykolognytt, Sveriges Psykologförbunds tidning, hejdlöst rolig... Bergslagsposten Detta är en mycket värdefull bok ty den förklarar uppkomsten av krig, brottslighet, fördomar, teknokrati m m Folkbladet Östgöten