Den röda tråden. Att hitta lagbundenheter, sammanhang och mening i sitt liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
2
Förlag
Vida Vinge
Dimensioner
200 x 120 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Dok
ISBN
9789197383134
Den röda tråden. Att hitta lagbundenheter, sammanhang och mening i sitt liv (häftad)

Den röda tråden. Att hitta lagbundenheter, sammanhang och mening i sitt liv

att hitta lagbundenheter sammanhang och mening i sitt liv

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-04-01
139
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
"Den röda tråden" ger läsaren möjlighet att gå på upptäcktsfärd i sitt eget liv. Att på ett systematiskt sätt närma sig sitt liv och samtidigt kunna sätta in sitt liv i ett större sammanhang.
Genom att utforska sin livshistoria får man en tydligare bild av sig själv och sina relationer och en bättre förståelse för det som hänt i livet av både av glädje och sorg. Livsuppgifterna, meningen och sammanhangen blir tydligare.

Att dyka ner i sin livshistoria är som att läsa en spännande roman eller deckare. Man upptäcker en rad meningsfulla sammanträffanden, börjar ana sin livsväg och se sitt individuella ansvar för helheten.
Viveka Ljunström, Leva

"Boken "Den röda tråden" ger en intressant infallsvinkel, ett "helikopterperspektiv" på livet när man börjar fundera över: "Vilka händelser har format mig? Hur kan jag dela in livet i olika perioder? Vilka drivkrafter har varit viktigast?" Boken är spännande, praktisk och klar och ger tips om hur man ritar sin biografiska livskurva."
Margareta Hägglund, Tara
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den röda tråden. Att hitta lagbundenheter, sammanhang och mening i sitt liv
 2. +
 3. Tankens kraft & Känslans makt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankens kraft & Känslans makt av Björn Adler, Hanna Adler (häftad).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den röda tråden. Att hitta lagbundenheter, sammanhang och mening i sitt liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den röda tråden
  Mari Larsson, 9 februari 2013

  "Att dyka ner i sin livshistoria är som att läsa en spännande roman eller deckare". Så beskriver författaren Christhild Ritter sin bok "Den röda tråden". Den är en väg att upptäcka mening och sammanhang i vårt liv. Boken är skriven ur antroposofisk livsfilosofi och är uppdelad i tre delar.

  I den första delen, Människan sett ur sjuårsperspektiv börjar övningarna/frågorna från 0 till 84 år. Den beskriver fyra olika faser i vårt liv.

  I den andra delen, Äventyret börjar, får du... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christhild Ritter

 • Waldorfpedagogik

  Christhild Ritter

  Författaren, född 1945, fil.mag. och med mångårig erfarenhet av waldorfskolor, redogör för waldorfpedagogiken och dess bakgrund. Texten är lättläst och informativ och den allsidiga presentationen skulle lämpa sig utmärkt på våra lärarhögskolor när...

 • Den inre vägen : meditation som en väg till insikt om det osynliga

  Christhild Ritter

  Det vi ser, den synliga, konkreta, påtagliga världen - är det allt som finns? Eller finns det något mer? Något som vi inte ser men som ändå finns, en osynlig värld vid sidan om vår synliga? Min erfarenhet är att det finns mer än det vi ser. Det fi...

Bloggat om Den röda tråden. Att hitta lagbundenheter...

Övrig information

Att utforska sin historia, sin biografi bidrar till att man lär känna sig själv bättre och får en ökad förståelse för och medvetenhet om sitt jag, om drivkraften i sitt liv. Man får distans till sig själv och sitt liv och förhållandet till medmänniskorna blir tydligare. Man upptäcker att händelser liksom människomöten har betydelse, att de har ett budskap, en uppgift i ens liv. Genom dem utvecklas vi och lär oss något om oss själva. Och man kan se hur ens biografi bildar ett mönster som flätas samman med andra människors liv till en väv. En väv av liv.
I boken "Den röda tråden" beskrivs hur man kan upptäcka mening och sammanhang i sitt liv. Man får ett klarare förhållande till sig själv och sin historia och en bättre förståelse för det som händer i ens liv. Genom att försöka upptäcka tanken bakom det som sker kan en insikt om sammanhangen växa fram. Drivkraften, den röda tråden i ens liv blir synlig.
"Den röda tråden" är ett hjälpmedel på upptäcktsresan i ditt liv. Boken beskriver en praktisk metod för att sätta enskilda händelser, möten och beslut i ett större sammanhang.