Boken om målarkonsten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
1
Förlag
Till & Från Förlag
Översättare
Sigurd Möller
Originalspråk
Italienska
Originaltitel
Libro Dell' Arte, o Trattato Della Pittura
Dimensioner
176 x 106 x 27 mm
Vikt
340 g
SAB
Iey
ISBN
9789197400800

Boken om målarkonsten

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2000-01-01

Slutsåld

Läs om medeltidens måleri
Boken om Målarkonsten skrevs i början av 1400-talet. Den beskriver de gamla mästarnas arbetsmetoder. Från hur konstnärerna tillverkade sitt material och blandade sina färger till hur dessa användes vid utförandet av konstverken. Utom praktiska anvisningar i målarkonsten tillkommer en del ganska egendomliga råd och tankar som förflyttar dig direkt in i den konstnärliga medeltidsmiljön.
Boken om Målarkonsten är en lärorik och stimulerande uppslagsbok. Den sätter dig i kontakt med en avlägsen tids stora mästare, deras arbetsmetoder och den atmosfär som omgav dem. Du får också lyssna till de eviga sanningar om målarkonsten, som författaren Cennino Cennini uttalar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cennino Cennini

Övrig information

Cennini, Cennino. Boken om målarkonsten. "Boken om målarkonsten" skrevs i början av 1400-talet. Den beskriver de gamla mästarnas arbetsmetoder. Från hur de tillverkade sitt material och blandade sina färger till hur dessa användes vid utförandet av konstverken. Utom praktiska anvisningar i målarkonsten tillkommer en del ganska egendomliga råd och tankar som förflyttar dig direkt in i den konstnärliga medeltidsmiljön. "Boken om målarkonsten" är en lärorik och stimulerande uppslagsbok. Den sätter dig i kontakt med en avlägsen tids stora mästare, deras arbetsmetoder och den atmosfär som amgav dem. Du får också lyssna till de eviga sanningar om målarkonsten som författaren Cennino Cennini uttalar.