Guldet från växterna : vegetabiliska oljor och fetter för hudens skönhet, egenvård och välmående (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2004-12-01
Förlag
Artaromaförlaget
Medarbetare
Glans, Magnus (foto) / Nemie, Jennifer (foto)
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
226 x 225 x 18 mm
Vikt
640 g
Antal komponenter
Bok + bilaga (affisch)
SAB
Qcd,Pmcb.09
ISBN
9789197406376
Guldet från växterna : vegetabiliska oljor och fetter för hudens skönhet, egenvård och välmående (inbunden)

Guldet från växterna : vegetabiliska oljor och fetter för hudens skönhet, egenvård och välmående

(12 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2004-12-01

Slutsåld

Vegetabiliska fettämnen utgör grunden för en naturligt hälsosam hudvård. De tillför huden vitaminer och essentiella fettsyror. Låt endast det bästa vara gott nog för din hud! Naturliga oljor och fetter har varit livsnödvändiga för människan i tusentals år. De har tjänat som föda och hudvårdsmedel, bland mycket annat. I våra dagar har en stor oljeindustri utvecklats, som förser oss med många goda och närande fettämnen att använda till hudvård och i matlagning. I denna bok guidas du bland ett femtiotal härliga oljor, fetter och vaxer att använda till din naturliga hudvård. I motsats till andra fettämnen som används i kosmetik, tillför dessa livsnödvändiga fettsyror och vårdande vitaminer till din hud. Du får veta var man odlar dem, hur de framställs och används. Denna information varvas med bra och enkla recept på produkter för hela kroppen som du kan göra själv, med just vegetabiliska fettämnen: hudoljor, håroljor, massageoljor, salvor och cerat med mera. Vackra bilder illustrerar oljornas ursprung och användning. Du får en ordentlig inblick i vad vegetabiliska fettämnen består av, hur de är uppbyggda kemiskt och olika framställningssätt. Bokens röda tråd är huden. Din hud tar emot fettämnena på olika sätt - författaren klargör varför och hur. Du blir inspirerad att använda olika oljor för just din hudtyp - vare sig du har normal, fet, torr eller känslig hud. Många av de mest närande oljorna passar även den åldrande huden perfekt. Författaren beskriver också hur du kan använda vegetabiliska oljor vid hudproblem och -sjukdomar. En stor, tvåsidig affisch över alla beskrivna oljor och fetter medföljer boken. Ena sidan illustrerar vad de innehåller och deras känsla på huden. Vänd på affischen och du får tips om hur du använder oljorna till olika hudtyper och vid olika hudåkommor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Guldet från växterna : vegetabiliska oljor och fetter för hudens skönhet, egenvård och välmående. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Superbra
  Karin , 23 augusti 2014

  Bra information om oljorna och vad de gör. Bra recept och tips på egna oljor etc. Klart användbar med många tips.

 2. En mycket bra och användbar bok
  J, 11 juni 2014

  En otroligt pedagogisk och lärorik bok om naturlig skönhetsvård. Jag har lärt mig så mycket av denna bok och gör nu egna hudoljor hemma, vilket inte är ett dugg svårt. Är så tacksam över att jag kom i kontakt med denna bok som är ett steg på vägen mot en renare värld.

 3. Suverän bok med trevliga recept och bra förklaringar...
  kxjennie, 14 januari 2014

  Suverän bok med trevliga recept och bra förklaringar som gör att man på sikt även kan börja experimentera med egna blandningar och förhoppningsvis åstadkomma ännu bättre individuellt anpassade produkter! Tillsammans med "Handgjord Naturkosmetik" av samma författare är det en guldgruva för oss som vill veta vad vi kletar på oss!

 4. En lättöverskådlig bok som förmedlar mycket värdefull...
  Kristina, 27 december 2013

  En lättöverskådlig bok som förmedlar mycket värdefull kunskap till en konsument som vill veta hur man själv blir en kunnig och medveten miljöproducent i växtoljornas värld.

 5. En lätt förstådd bok på alla sätt, jag som nybörjare...
  Sven Torbjörn Olsson, 28 augusti 2013

  En lätt förstådd bok på alla sätt, jag som nybörjare fann den verkligen enkel att förstå, så nu kokas det för fullt hemma. "JOHANNESÖRT"

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Finn Andersen

Bloggat om Guldet från växterna : vegetabiliska oljo...

Övrig information

Vegetabiliska fettämnen utgör grunden för en naturligt hälsosam hudvård. De tillför huden vitaminer och essentiella fettsyror. Låt endast det bästa vara gott nog för din hud!

Naturliga oljor och fetter har varit livsnödvändiga för människan i tusentals år. De har tjänat som föda och hudvårdsmedel, bland mycket annat. I våra dagar har en stor oljeindustri utvecklats, som förser oss med många goda och närande fettämnen att använda till hudvård och i matlagning.

I denna bok guidas du bland ett femtiotal härliga oljor, fetter och vaxer att använda till din naturliga hudvård. I motsats till andra fettämnen som används i kosmetik, tillför dessa livsnödvändiga fettsyror och vårdande vitaminer till din hud. Du får veta var man odlar dem, hur de framställs och används. Denna information varvas med bra och enkla recept på produkter för hela kroppen som du kan göra själv, med just vegetabiliska fettämnen: hudoljor, håroljor, massageoljor, salvor och cerat med mera. Vackra bilder illustrerar oljornas ursprung och användning.

Du får en ordentlig inblick i vad vegetabiliska fettämnen består av, hur de är uppbyggda kemiskt och olika framställningssätt.

Bokens röda tråd är huden. Din hud tar emot fettämnena på olika sätt - författaren klargör varför och hur. Du blir inspirerad att använda olika oljor för just din hudtyp - vare sig du har normal, fet, torr eller känslig hud. Många av de mest närande oljorna passar även den åldrande huden perfekt. Författaren beskriver också hur du kan använda vegetabiliska oljor vid hudproblem och sjukdomar.

En stor, tvåsidig affisch över alla beskrivna oljor och fetter medföljer boken. Ena sidan illustrerar vad de innehåller och deras känsla på huden. Vänd på affischen och du får tips om hur du använder oljorna till olika hudtyper och vid olika hudåkommor.