Reklam & retorik : 10 fallstudier (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Örebro studies in rhetoric
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2004-09-01
Förlag
Rhetor förlag
Medarbetare
Mral, Brigitte, Larsson, Larsåke
Dimensioner
200 x 140 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Qbm-c,F.063
ISBN
9789197407854
Reklam & retorik : 10 fallstudier (häftad)

Reklam & retorik : 10 fallstudier

Häftad, Svenska, 2004-09-01

Slutsåld

REKLAM ÄR EN DOMINANT KRAFT som i hög grad präglar vårt sociala, kulturella och politiska liv. Reklamen har också betraktats som en egen retorisk genre, även om den länge har fått stå utan retorikteoretiskt fundament. Med denna bok ges en både praktisk och teoretisk grund för förståelse av reklam som retorik.

Boken innehåller 10 fallstudier av reklam - från svenska bilföretags lansering av nya bilmodeller över ett par stora välkända reklamkampanjer under senare år till livsmedelsreklam i dokusåpastil. Med bland annat retoriken som verktyg analyserar författarna reklamens språk och påverkanskraft.

De 10 studierna är delade i tre huvudkategorier: "Reklamens genrer" som analyserar ungdomar och reklam, slogans, tv-reklam och en vinnare av Guldägget, "Företagens reklam" som granskar reklam från Volvo, SAAB, ICA och H&M samt "Reklam och kampanjer""som beskriver Bibelkampanjen 2000 och Premiepensionsvalet.

Redaktörerna Brigitte Mral och Larsåke Larsson, verksamma som professor resp. docent vid Örebro Universitet, sammanfattar i bokens inledning reklamens utveckling, forskningens syn på reklam samt släktskapet mellan reklam och retorik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Reklam & retorik : 10 fallstudier