Nattstation, distrikt 12 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vendenäs (del 8)
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2016-08-10
Förlag
Vendenäs bokförlag
Originaltitel
Nattstation, distrikt 12
Dimensioner
215 x 157 x 22 mm
Vikt
360 g
SAB
Hc
ISBN
9789197418584
Nattstation, distrikt 12 (inbunden)

Nattstation, distrikt 12

Inbunden Svenska, 2016-08-10
294
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
50-talet är en omvälvningens tid inte bara för alla anställda vid Nattstation distrikt 12 utan även för oss "efterkrigsbarn" som växer upp, räknas som alltför många i skolan och placeras i privatbostäder ute på köpingen.

Raggarna kör upp utanför Schoultz konditori, låter Chevan gå på tomgång, kollar brudarna och gör en vrålsväng runt Renströmskiosken. Amerika kommer till Kolksele med flotta manér och rosa nylonblusar och vattenpengarna ger storkovan för sänkta strandängar. I Fällforsen firas midsommar med flicka och flaska och en ordentlig svängom med brudarna. På scenen står Sveriges mest populära artister.

Elvis Presley lockas av världens vackraste birds som lär ska finnas här uppe i norden där solen aldrig går ner och där man dyrkar Honom som the King, men den nya tiden får oss att längta till Italien.

Köpingen satsar stort på medborgarhus och hotell Vingen och snart skall "hela rasket rivas", Kalasbacken med sina fula uthus, dasslängor och dragiga kåkar där alla historier dröjer sig kvar ännu en tid.

Rallarstan är stationen som Gud och SJ glömde. Bakom den trevliga fasaden som alla resenärer ser från tågfönstren döljer sig nära nog omänskliga arbetsförhållanden å bangård och lokstall. Inte att förglömma vagnstäderskornas slit och gud nåde den reporter som knystar till tidningen.

Nattstation distrikt 12 är den åttonde fristående boken om Vendenäs. Övriga böcker i serien: Fläskpackarbaronen, Rallarstan, Skiran, Adress Klara, Storkarlarna vid station, Onådens år och I Björn-Kalles tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattstation, distrikt 12
  2. +
  3. Händelser vid vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Händelser vid vatten av Kerstin Ekman (storpocket).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Mellgren