När du föddes i korea (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
När du föddes i kina och När du föddes i vietnam
Antal sidor
44
Utgivningsdatum
2002-12-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Q Books
Översättare
Eva C Johansson
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Wunrow, Stephen (fotograf)
Illustratör/Fotograf
Stephen Wunrow
Illustrationer
ill.
Dimensioner
270 x 220 x 8 mm
Vikt
402 g
SAB
Oeakab,Dofa
ISBN
9789197427005
När du föddes i korea (inbunden)

När du föddes i korea

en minnesbok för barn som adopterats från Korea

Inbunden Svenska, 2002-12-01
179
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boyd, Brian. När du föddes i Korea är en minnesbok för barn som adopterats från Korea. Den försöker, på ett ärligt och kärleksfullt sätt, berätta för barnen om de sociala och historiska faktorer som kan förklara deras speciella historia. Boken är illustrerad med fina, dokumentärlika fotografier i svartvitt. Den här typen av minnesbok för adoptivbarn har inte funnits tidigare. Se även: När du föddes i Vietnam. När du föddes i Kina.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När du föddes i korea
  2. +
  3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Boyd, Brian. När du föddes i Korea. När du föddes i Korea är en minnesbok för barn som adopterats från Korea. Den försöker, på ett ärligt och kärleksfullt sätt, berätta för barnen om de sociala och historiska faktorer som kan förklara deras speciella historia. Boken är illustrerad med fina, dokumentärlika fotografier i svartvitt. Den här typen av minnesbok för adoptivbarn har inte funnits tidigare. Se även: När du föddes i Vietnam. När du föddes i Kina.

Innehållsförteckning

Med vackra svartvita fotografier och en känslig och engagerad text, berättar boken När du föddes i Korea om ett barns första månader innan det upptas i sin familj. Boken fungerar som en fotodokumentation med bilder som påminner om ett fotoalbum. Den inleder med ett samtal kring det ofta svåra adoptionsbeslut som de biologiska föräldrarna valde att ta. Man får träffa alla de människor som hjälpt till att förena barnet med sin nya familj - fosterföräldrar, socialarbetarer, läkare och sjuksjöterskor. Boken är lämpligt för både små och större barn, men fungerar också som ett verktyg för släkt och vänner som vill veta mer om den omfattande process som en internationell adoption innebär.

En del av intäkterna från försäljningen av När du föddes i Korea går till Eastern Social Welfare Services, en adoptionsbyrå i Seoul i Sydkorea, och till Ae Ran Won, ett hem för biologiska mödrar i Seoul. Båda organisationerna tillhandahåller ovärderlig hjälp för de kvinnor och barn för vilka adoption kan vara en möjlighet.