En handfull människor
Format
Mjukband
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
1
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Ragna Essén
Originalspråk
Franska
Originaltitel
Une poignée de gens
Dimensioner
200 x 120 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Hj.01=c,Hce
ISBN
9789197448246
En handfull människor

En handfull människor

Mjukband Svenska, 2004-01-01
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
»Jag tänker med tacksamhet på Pasja. Denna kvinna som aldrig hade satt sin fot utanför Baigora reste genom hela Ryssland under brinnande inbördeskrig för att hitta familjen Belgorodskij i Jalta på Krim Utan henne och hennes mod skulle jag aldrig fått veta något om dem en handfull människor som i likhet med så många andra kastades ut i historiens stormvirvlar. Min familj.»
I En handfull människor, 1998, skildrar Wiazemsky i romanens form sin släkts öden under ryska revolutionen. Anne Wiazemsky blev tidigt känd som skådespelerska i filmer av Bresson, Pasolini, Godard, och i teaterpjäser av bl.a. Fassbinder. Sedan mitten av 1980-talet är hon författare på heltid. Hon har skrivit ett flertal romaner, noveller och nyligen även en bok för barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En handfull människor
  2. +
  3. Fasornas trädgårdar : roman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fasornas trädgårdar : roman av Michel Quint (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Anne Wiazemsky

Övrig information

»Jag tänker med tacksamhet på Pasja. Denna kvinna som aldrig hade satt sin fot utanför Baigora reste genom hela Ryssland under brinnande inbördeskrig för att hitta familjen Belgorodskij i Jalta på Krim & Utan henne och hennes mod skulle jag aldrig fått veta något om dem en handfull människor som i likhet med så många andra kastades ut i historiens stormvirvlar. Min familj.»

I En handfull människor, 1998, skildrar Wiazemsky i romanens form sin släkts öden under ryska revolutionen.

Anne Wiazemsky blev tidigt känd som skådespelerska i filmer av Bresson, Pasolini, Godard, och i teaterpjäser av bl.a. Fassbinder. Sedan mitten av 1980-talet är hon författare på heltid. Hon har skrivit ett flertal romaner, noveller och nyligen en bok för barn.