Drama på Hällenäs (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Faun Förlag
Medarbetare
Carlsson, Siewert (form)
Dimensioner
210 x 160 x 15 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc.01,Hc
ISBN
9789197449649
Drama på Hällenäs (häftad)

Drama på Hällenäs

Häftad Svenska, 2005-09-01
149
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
På en herrgård i en småländsk avkrok härskar den gamle sågverksägaren Jakob Hälleman. Han är lika rik som snål och för ett hårt regemente med alla som kommer i hans väg. Så ordnar hans barnbarn en konsert i herrgårdens park och bjuder in folket i trakten. När mörkret har fallit och musiken tystnat hörs ett hjärtskärande skrik i den lummiga parken, husan har hittat Jakob död med ett tydligt skottsår i bröstet. Vem är den skyldige? Något av barnbarnen? Någon bland tjänstefolket? Handelsmannen eller arrendatorn eller torparen? Alla med ett horn i sidan till den gamle patriarken. Jakob har en bror som lever ett stilla eremitliv men med livslång fiendskap till brodern och en antik pistol i sin ägo. Är det ett brodermord som inträffat? Frågorna hopar sig och det är tur för kriminalkommissarien att både fjärdingsman och den oansenlige detektiven Rune Janzon är på plats. Drama på Hällenäs är en deckare där läsaren har samma möjlighet som detektiven att lösa gåtan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drama på Hällenäs
  2. +
  3. Drama på Trollehult

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drama på Trollehult av Erik Janzon (häftad).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Janzon

Övrig information

På en herrgård i en småländsk avkrok härskar den gamle sågverksägaren Jakob Hälleman. Han är lika rik som snål och för ett hårt regemente med alla som kommer i hans väg. Så ordnar hans barnbarn en konsert i herrgårdens park och bjuder in folket i trakten. När mörkret har fallit och musiken tystnat hörs ett hjärtskärande skrik i den lummiga parken, husan har hittat Jakob död med ett tydligt skottsår i bröstet. Vem är den skyldige? Något av barnbarnen? Någon bland tjänstefolket? Handelsmannen eller arrendatorn eller torp-aren? Alla med ett horn i sidan till den gamle patriarken.

Jakob har en bror som lever ett stilla eremitliv men med livslång fiendskap till brodern och en antik pistol i sin ägo. Är det ett brodermord som inträffat? Frågorna hopar sig och det är tur för kriminal-kommissarien att både fjärdingsman och den lille oansenlige detektiven Rune Janzon är på plats. Drama på Hällenäs är en deckare där läsaren får samma möjlighet som detektiven att lösa gåtan.