Sökandet efter det drömda Kadath (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2014-03-01
Förlag
Aleph Bokförlag
Översättare
Jens Heimdahl, Rickard Berghorn
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The Dream-Quest of Unknown Kadath
Illustratör/Fotograf
Jens Heimdahl
Illustrationer
ill.
Dimensioner
250 x 180 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789197453738

Sökandet efter det drömda Kadath

Häftad,  Svenska, 2014-03-01
186
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När Randolph Carter i sina drömmar förvägras tillträde till en underbar och sällsam stad blir han besatt av tanken på att återkräva sin vision. Beslutsamt trotsar han de tabun som avhåller människorna från att söka drömmarnas jordiska gudar, i deras fäste på det okända berget Kadath.

Genom att träda ner för den djupare sömnens trappa kommer Carter till drömvärlden, kanske den värld som formats av summan av alla drömmar, och här tar en dramatisk odyssé sin början. Ty det är inte alla som vill hjälpa Carter i sökandet. Och vem kan ana den hånande och gäckande Nyarlathoteps avsikt - de vansinniga och viljelösa gudarnas budbärare, som ständigt och obevekligt följer Carter i spåren.

Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) har blivit en av skräcklitteraturens mest mytomspunna gestalter, och hans kulturella inflytande över såväl litteratur som film, och på senare år även rollspel och dataspel, har med tiden blivit mycket stort. Sökandet efter det drömda Kadath hör till hans märkligaste verk och är den sista av hans tre romaner som översatts till svenska.

Något av en konstbok, gediget illustrerad av Jens Heimdahl, som också presenterar författaren och analyserar berättelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sökandet efter det drömda Kadath
  2. +
  3. Prins Zaleski : Fyra klassiska pusseldeckare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prins Zaleski : Fyra klassiska pusseldeckare av Matthew Phipps Shiel (häftad).

Köp båda 2 för 356 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av H P Lovecraft