Urtaggen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2005-06-01
Upplaga
1
Förlag
Migra Förlag
Dimensioner
216 x 140 x 14 mm
Vikt
400 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789197461726
Urtaggen (inbunden)

Urtaggen

Inbunden Svenska, 2005-06-01
87
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Fy en sån ful unge! En vackrare välkomsthälsning hade han väl kunnat få, ungen som kallades Urtaggen. Han kom till världen på 1920-talet i en familj där pappan slet som flottare på Dalälven och där mamman, kuvad och utan förmåga att visa kärlek, fick honom att känna sig udda och utanför. Författaren Yngve Östberg föddes 1923 i Österfärnebo socken.
Varför var de så hårda mot honom och varför var stämningen mellan föräldrarna så kärlekslös? Stämde det som hans mamma sa att han bara var en fosterunge?
Hur kunde pappan, känd som glad och sällskaplig bland sina arbetskamrater, vara en sådan tyrann i hemmet? Och varför kunde inte mamman försvara pojken utan snarare bygga på rädslan inför vad som skulle hända när pappan kom hem från arbetet.
Frågorna får aldrig några svar, och så småningom mildras förhållandena, det finns stunder av närhet mellan den unge pojken och pappan. Men den bittra smaken från barndomen försvinner inte och författaren kommer att brottas med frågorna under resten av sitt liv.
Yngve Östberg dog precis när boken skickats till tryckeriet och fick aldrig se sin bok i tryck.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Urtaggen
  2. +
  3. Som om jag inte borde finnas

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som om jag inte borde finnas av Pamela Delefors (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Han kom till världen på 1920-talet i en familj där pappan var flottare på Dalälven och mamman kuvad och utan förmåga att visa kärlek. Han kände sig udda och utanför. Föräldrarnas hårdhet och den tunga stämningen i familjen fick pojken att känna sig udda och utanför. Författaren brottas med frågorna hela livet. När boken äntligen var klar att skickas till tryckeriet avled den 82-årige författaren i en stroke.