Allmogens uti Savolax och Karelen finska familjenamn - betraktade i histor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
68
Utgivningsdatum
2015-06-09
Förlag
BoD
Medarbetare
Forsberg, Anna (ed.)
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
100 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
F.031
ISBN
9789197467780

Allmogens uti Savolax och Karelen finska familjenamn - betraktade i histor

- betraktade i historiskt och arkeologiskt afseende

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2015-06-09
99
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Citatet är taget ur Carl Axel Gottlunds dagbok från 1821 vid hans besök hos Östmark församlings präst, Magnus Frychius. Detta år besökte den finske studenten Carl Axel Gottlund (1796-1875) de värmländska och norska finnskogarna, bebodda av ättlingar av östfinnar som migrerat till Sverige under 1500- och 1600-talen.
Han möttes av en kultur som bibehållit många av sina drag sedan flera hundra år och fängslades av folkets liv. Hans besök och intresse för sina landsmän ledde till ett starkt engagemang för att hjälpa dem genom att föra deras talan gentemot myndigheterna, som inte hade kunskap om denna folkspillra. Som ett led i hans engagemang förde han vid sitt besök ned finnarnas släktnamn i socknarnas husförhörslängder för att dokumentera den finska befolkningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allmogens uti Savolax och Karelen finska familjenamn - betraktade i histor
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl Axel Gottlund

Övrig information

Han mttes av en kultur som bibehllit mnga av sina drag sedan flera hundra r och fngslades av folkets liv. Hans besk och intresse fr sina landsmn ledde till ett starkt engagemang fr att hjlpa dem genom att fra deras talan gentemot myndigheterna, som inte hade kunskap om denna folkspillra. Som ett led i hans engagemang frde han vid sitt besk ned finnarnas slktnamn i socknarnas husfrhrslngder fr att dokumentera den finska befolkningen. Han mttes av en kultur som bibehllit mnga av sina drag sedan flera hundra r och fngslades av folkets liv. Hans besk och intresse fr sina landsmn ledde till ett starkt engagemang fr att hjlpa dem genom att fra deras talan gentemot myndigheterna, som inte hade kunskap om denna folkspillra. Som ett led i hans engagemang frde han vid sitt besk ned finnarnas slktnamn i socknarnas husfrhrslngder fr att dokumentera den finska befolkningen.