Det Gyllene Ögat (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Western Rollspelet
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2014-01-14
Förlag
Åskfågeln
Medarbetare
Gillbring, Anders (form)
Illustratör/Fotograf
Lukas Thelin, Anders Gillbring
SAB
Rdc
ISBN
9789197484367

Det Gyllene Ögat

Häftad,  Svenska, 2014-01-14
159
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Det skulle ha varit så lätt, allt de behövde göra var att hålla obehöriga på avstånd medan Professorn testade sin märkliga apparat. När testplatsen låg i Mojaveöknen lät det som lättförtjänta pengar. Självfallet visade det sig vara svårare än så.

Sandstormens vindar ryter och sliter i dem allihop. Hon kan knappt se handen framför sig. De måste hålla ihop och hitta skydd undan stormen innan de ens kan fundera på vad de skall göra åt de laglösa fähundarna. Det enda Mercedes är helt säker på är att hon inte tänker låta en oförrätt passera obemärkt. De skall få vad de förtjänar.

Och alla vet att det som händer i öknen, stannar i öknen...

Det Gyllene Ögat är ett äventyr där det ingår färdiga rollpersoner för spelgrupper som vill komma igång och spela direkt. Det går lika bra att byta ut dessa mot era vanliga rollpersoner, men då använda en del av rollpersoner som ingår som spelledarpersoner istället - de förekommer fortfarande i äventyret, även om det är spelarnas rollpersoner som blir berättelsens huvudpersoner. Spelarna kan då antingen vara vänner eller kompanjoner, vilket passar Uppfinnare och Upptäcktsresande, men även fungerar bra för Reportrar. Miguel kan dra med sig mer ljusskygga rollpersoner, och vapenvana rollpersoner bli anställda som vakter för expeditionen.

Äventyret kretsar kring en expedition för att hitta Cibolas gyllene städer i norra Kalifornien och Nevada. Abigail Monroe leder expeditionen och är den som hittat ledtrådarna. Hon har anlitat en lokal vägvisare, mojaveindianen Curraca. Till sin hjälp har hon också sin far uppfinnaren Thaddeus Monroe och sin adoptivbror Quan Li samt faderns senaste uppfinning, en ångdriven maskin som kan hitta guld. Mercedes är ansvarsfull och har hand om Monroes hacienda i Kalifornien, men hennes bror Miguel är mer ljusskygg och hamnar ständigt i trubbel.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna