Snabbläsning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
1
Förlag
Books on Demand
Dimensioner
210 x 140 x 7 mm
Vikt
160 g
SAB
Eaaca,Ead
ISBN
9789197489508
Snabbläsning (häftad)

Snabbläsning

vägen till effektivare läsning

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

Ditt livs investering?

Livet handlar till stor del om att lära sig saker. Krypa, gå, springa, cykla, läsa, räkna och så vidare. Läsning är nyckeln till en stor del av all annan kunskap. Från det att vi har lärt oss att läsa är läsning en förutsättning för nästan alla andra studier. Svenska, historia, samhällskunskap, och så vidare. På de flesta arbetsplatser krävs det att man kan läsa och många måste läsa mycket för att hålla sig ā jour. Att inte kunna läsa alls är ett stort handikapp. Den som däremot behärskar snabbläsning har stora fördelar av det.

Snabbläsning handlar inte om att slarva igenom en text så snabbt du kan. Du läser snabbare, men inte slarvigare. Du förstår minst lika mycket som vid "vanlig" läsning. En sak du får lära dig i boken, är att sätta upp mål och läsa rätt saker, något som är viktigt vid snabbläsning. En annan sak du får lära dig, är att inte hoppa tillbaka i texten när du läser.

Snabbläsning är inte hokus pokus. Det kräver inte några övermänskliga förmågor. Snabbläsning är en fråga om teknik. Ungefär som att köra bil. Om du lär dig teknikerna och övar blir du snabbläsare.

Boken Snabbläsning är skriven för dig som tycker att du läser långsamt och vill lära dig att läsa snabbare och effektivare. Den är skriven med utgångspunkten att du vill komma igång snabbt.

Om författaren

Niklas Johansson är småbarnspappa och arbetar i finansbranschen. Han tyckte att han läste för långsamt, bestämde sig för att göra något åt det och lärde sig snabbläsning. Det förändrade hans liv. Nu ägnar han en del av sin tid att lära ut snabbläsning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Snabbläsning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. För övergripande för priset (200:-)
    Jimmie, 5 december 2009

    Priset motiverade inte det tunna innehållet. Förväntade mig något mer djuplodade analyser inom ett eller flera områden. Detta är en väldigt kort sammanfattning av ämnet och inget mer :(

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Läsning är grunden för mycket av all kunskap vi skaffar oss under livet. Från det att vi lär oss läsa är vår läsförmåga en förutsättning för det mesta vi lär oss. Samtidigt kan det också vara en begränsning. Är vi dåliga på att läsa är det svårare att lära sig saker som kräver läsning. För de flesta är det möjligt att förbättra sin läsförmåga avsevärt.
Genom att lära dig vad som påverkar hur snabbt du läser, och hur du ska göra för att bli effektivare, kan du öka din läshastighet. Många fördubblar sin läshastighet på kort tid. En del flerfaldigar den.