Om upplevelseindustrin : avslöjanden om en utveckling som redan är här (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Sticker
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2003-12-01
Förlag
Volante
Medarbetare
IUC musik- & upplevelseindustri (red.) / QNB analys & kommunikation (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
190 x 185 x 10 mm
Vikt
170 g
SAB
Qblbmd
ISBN
9789197491914
Om upplevelseindustrin : avslöjanden om en utveckling som redan är här (häftad)

Om upplevelseindustrin : avslöjanden om en utveckling som redan är här

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2003-12-01
90

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Upplevelseindustrin är en del av en viktig samhällsförändring och har förts fram från en mängd olika håll i Sverige - regeringen, näringslivet, kreatörer, kommuner. Men vad handlar upplevelseindustrin om egentligen? Och hur ska man angripa denna nya sektor? Boken, som kan ses som en introduktionsbok till begreppet upplevelseindustrin, redogör för upplevelseindustrins olika värden. Dessa används för att analysera upplevelseindustrins möjligheter och problem. Dessutom beskrivs upplevelseindustrin från ett internationellt och historiskt perspektiv. Boken avslutas med råd hur man genomför en analys anpassad till sin miljö, oavsett om det handlar om ett företag eller en kommun. Civilekonomen och skribenten Tobias Nielsén har gjort ett flertal utredningar inom fältet kulturekonomi och upplevelseindustrin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Om upplevelseindustrin : avslöjanden om en utveckling som redan är här
 2. +
 3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om upplevelseindustrin : avslöjanden om en utveckling som redan är här. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pedagogisk och lättillgänglig!
  Ola Hansson, journalist, 4 februari 2004

  Upplevelseindustrin... ja, vad är det? Den här lilla boken ger en utmärkt orientering i vad upplevelseindustrin handlar om. Oerhört pedagogisk med figurer som sedan binds samman. (Perfekt för lärare kan man tänka sig...) Trots att den är inte är på så många sidor får man ändå en hel del perspektiv och möjligheter att fundera vidare.

  Boken sägs vara en "singel" till ett "album", alltså att en större bok kommer senare. Men fördelen med det här lilla omfånget är att man faktiskt läser o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tobias Nielsén

Övrig information

Upplevelseindustrin är en del av en omfattande samhällsförändring och har förts fram från en mängd olika håll i Sverige - regeringen, näringslivet, kreatörer, kommuner.
Men vad handlar upplevelseindustrin om egentligen? Och hur ska man angripa denna nya sektor? Boken, som kan ses som en introduktionsbok till begreppet upplevelseindustrin, redogör för upplevelseindustrins olika värden. Dessa används för att analysera upplevelseindustrins möjligheter och problem. Dessutom beskrivs upplevelseindustrin från ett internationellt och historiskt perspektiv.
Boken avslutas med råd hur man genomför en analys anpassad till sin miljö, oavsett om det handlar om ett företag eller en kommun. Tobias Nielsén har gjort ett flertal utredningar inom fältet kulturekonomi och upplevelseindustrin.


"Tobias har lyckats med boken som jag själv skulle velat skriva... det vill säga en vettig beskrivning om upplevelseindustrin så att man fattar."
Putte Svensson, vd Rock City och grundare Hultsfredsfestivalen

"Alla som vill orientera sig i vad upplevelseindustrin innebär borde läsa den här boken. Den fungerar både som en introduktionsbok och guidebok för framtida strategier. Med solsystemsmodellen illustrerar Tobias något som även varit kärnan i vår satsning - det viktiga i att fokusera på kreatören."
Carin Daal, KK-stiftelsen

"Boken var inspirerande och bidrar till att strukturera ens egna tankar kring upplevelseindustrin. Bra jobbat! Nu ska jag ge den till några kollegor."
Sten R Janér, projektledare, Eksjö kommun

"Han är upplevelseindustrins nya chefsideolog. Tobias Nielsén, den konsult som förmodligen kan mest om siffror och statistik i upplevelseindustrin."
Eventertain, december 2003


Om upplevelseindustrin:

"I dag spenderas fler kronor på upplevelser än på livsmedel."
Svenska Dagbladet, 2 mars 2004

"Företag inom upplevelseindustrin uppvisar de högsta vinstmarginalerna i Sverige."
Veckans affärer, 13 oktober 2003

"Kombinationen av traditionella näringar och nya, kreativa branscher som IT, bioteknink och upplevelseindustri ger goda tillväxtmöjligheter."
Göran Persson, regeringsförklaringen 2002