Världsbyggarnas bedrägeri : frimureriets dolda historia, 2:a upplagan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
592
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
2
Förlag
Referent förlag
Dimensioner
210 x 150 x 38 mm
Vikt
780 g
ISBN
9789197495240
Världsbyggarnas bedrägeri : frimureriets dolda historia, 2:a upplagan (inbunden)

Världsbyggarnas bedrägeri : frimureriets dolda historia, 2:a upplagan

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2007-01-01

Slutsåld

Tack vare kommunisternas ständiga påhopp och kampanjer mot författaren Jüri Lina, så har efterfrågan på hans böcker ökar kraftigt.
Den första upplagan av "Världsbyggarnas bedrägeri" är därför slutsåld. På grund av den ökade efterfrågan har boken utkommit i ny utgåva, som innehåller många nya väsentliga uppgifter, nya fotografier och uppdaterad statistik! Den nya inbundna utgåvan är på 592 sidor.

Den värld vi lever i kan verka skrämmande och förvirrande. Politikerna och massmedierna hävdar att det inte finns någon röd tråd i händelseutvecklingen. Påståendet att det skulle finnas ett dolt samband mellan olika destruktiva företeelser förlöjligas oftast som konspirationsteorier, och sådana passar inte in i den officiella, skönmålade världsbilden. För att skapa ordning av detta skenbara kaos behöver du en nyckel.
Författaren Jüri Linas bok är en sådan nyckel som ger inblick i den dolda maktstrukturen bakom händelserna i det förflutna och i nutiden. Denna politiska ordning har byggts upp av krafter, som verkat bakom den glättade fasaden - illuminaternas och frimurarnas omfattande bedrägeri präglar allas vår dagliga tillvaro.
Jüri Lina har sammanställt källmaterial och svåråtkomliga dokument från många håll för att skapa ett brottsregister över de hemliga sällskapens förödande verksamhet. Han avslöjar kopplingarna mellan de dolda förgreningarna och visar hur dessa har påverkat historien med hjälp av marionetter som Napoleon, Lenin, Trotskij, Hitler, Mao Zedong, Roosevelt och Truman (samtliga höga frimurare). Han undersöker frimureriets magiska riter och spårar deras ursprung. Läsaren får veta den verkliga orsaken till flera stora krig och revolutioner, från den stora franska revolutionen 1789 ända fram till kuwaitkriget 1991, bombkriget mot Serbien 1999 och kriget mot terrorism 2001.
Slutligen röjer författaren hur dessa onda krafter gestaltar sig i dagens värld och deras planer för den framtida mänskligheten. Denna bok avlivar många farliga myter och tecknar en annorlunda världsbild, som inte är fager att skåda men onekligen beskriver de förhållanden vi lever under.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Världsbyggarnas bedrägeri : frimureriets dolda historia, 2:a upplagan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken är en guldgruva
  Hilda Persson, 29 september 2010

  Världsbyggarna bedrägeri är en guldgruva för alla som letar efter dolda sanningar. Jüri Lina har vaskat fram guldkornen från betydelsefulla frimurares egna citat, dokument, sällsynta böcker och skrifter från olika länder. Bortsett från det enorma underlaget så är boken skriven på ett spännande sätt. Historien får ett annat liv när officiella statslögner och andra bedrägerier monteras ner och avslöjas på löpande band.

  Ideologi, religion, och andra dogmatiska begränsningar, andra heli... Läs hela recensionen

 2. Bok alla borde läsa
  C, 18 september 2010

  En bok alla borde läsa helt enkelt. Citat från boken som är argumentet till varför du och du och alla borde läsa den: "Folkets okunnighet är styrandets styrka" och "Att säga sanningen i en tid av förljugenhet är en revolutionär handling".

 3. Förvirrande konspirationsteorier
  Magnus Persson, 26 augusti 2010

  Nog för att jag kan uppskatta läsning kring konspirationsteorier. Men Jüri Lina går tyvärr för långt i sina påstående. Boken börjar intressant och någorlunda saklig men övergår i mer och mer i osakliga uppgifter med hänvisning till gamla skrifter, artiklar och litteratur från 1700 och tidigt 1900-tal. Ganska tidigt etablerar Jüri Lina en röd tråd med att judar utpekas för allt ont och involverad "släkte" i allt vad som har med konspiration att göra.

  Jüri Lina tillhör även skaran av f... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Världsbyggarnas bedrägeri : frimureriets ...