Längdhopp - på en söndag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Nelson & Nelson
Dimensioner
244 x 174 x 26 mm
Vikt
1040 g
SAB
Hc
ISBN
9789197500623
Längdhopp - på en söndag (inbunden)

Längdhopp - på en söndag

Inbunden Svenska, 2007-09-01
229
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En berättelse med många talande röster och akvarellisten och poeten Ian är den som först har ordet. Han ser världen på ett annat sätt än andra, ser mer eller kanske fel. Döda människor, ofödda själar, osaliga dråpare, djävlar och demoner befolkar Ians värld.

I den vanliga världen finns Ians hustru Mia, chef för en framgångsrik resebyrå och den som bekostar Ians författarskap. Mia är adoptivbarn från Japan eller kanske Korea och hennes svenske far prästen, förbjöd henne en gång att hoppa längdhopp på en söndag. Gud gillade inga sådana aktiviteter på sin dag.

Andra röster i denna berättelse om hudlös vilsenhet och hänsynslöst självförverkligande är graffitimålaren Amdeus, fjortisen Tyra, nioåriga teaterapan Susset, ormsamlaren doktor Eriksson och den misslyckade filmaren Göran. Trädgårdsdrängen Gunnar säger inte mycket men får ändå sista ordet.

En gång tänkte den då unge Jean Bolinder bli skönlitterär författare och han övade sig genom att skriva en deckare. Den gavs ut och gjorde honom berömd i ett slag, men han tyckte att han blev kriminalgenrens fånge. Nu bryter han sig ur sin deckarcell och kommer här med den roman han skulle ha velat börja sin författarkarriär med.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Längdhopp - på en söndag
 2. +
 3. Poliser i Hultvik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Poliser i Hultvik av Jean Bolinder (kartonnage).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jean Bolinder

 • Martin Luffas hemlighet

  Jean Bolinder

  En pedofil mördare gäckar Malmöpolisen. Den ende som kan avslöja sanningen är en olycklig liten flickas nallebjörn. Björnen heter Martin Luffa och han bär på en svart -- och farlig -- hemlighet. Jean Bolinder är på vandring i det undermedvetnas öd...

 • Poliser i Hultvik

  Jean Bolinder

  Andersson, Pettersson och Dumström är poliser i Hultvik. De styr staden som de själva vill efter lagar som de själva funnit på. Ve den "neger" som dristar sig till att köra bil i deras Hultvik och fan ta den journalist som vill veta hur ...

Bloggat om Längdhopp - på en söndag