Bemanningens ekonomi : om personal, ekonomi och ansvar förr och nu
Fler böcker inom
Språk
Svenska
Serie
Personalekonomi
Antal sidor
195
Upplaga
8
Utmärkelser
Nominerad till Årets Bokstöd 2006
Förlag
Liukkonen, Paula
Dimensioner
250 x 180 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Qbf
ISBN
9789197501224

Bemanningens ekonomi : om personal, ekonomi och ansvar förr och nu

(1 röst)
Svenska
429
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
BEMANNINGENS EKONOMI
- om personal, ekonomi och ansvar för och nu

Det händer nu att personal-, arbetsmiljö-, tidsanvändnings- och bemanningsstatistiken, behövs som bevismaterial i domstolar när anställda vid sjukfrånvaro tvingas försvara sin lagliga rätt till arbetsanpassning och rehabilitering. Allt för att behålla sin anställning. Det är en helt ny oväntad användning av personal-redovisningens fakta som bevismaterial i svenska domstolar. Efter alla år med tal om samförstånd och hyllning av vårt sätt att lösa arbetsmiljö- och bemanningsproblem i god samrådsanda visar verkligheten en annan bild. De allra mest hjälpbehövande tvingas nu kämpa för sin anställning i rättssalen, i domstolen,
efter att ha förlorat sin hälsa och arbetsförmåga. Den här utvecklingen, eller rättare sagt avvecklingen, kunde inte ens tänkas 2006 när jag skrev den första bemanningsboken. Vi hade lagar, vi hade föreskrifter, vi hade svensk samförståndskultur, vi var förebild för många andra länder med vårt sätt att organisera arbetsmiljöfrågorna. Och efter att allt var organiserat, marknadsfört och bemannat för den goda utvecklingen började det framgångsrika arbetsmiljöarbetet bit för bit rasa som ett korthus.
Det är dags att se på verkligheten och omgivningen. Det är inte den företagsekonomiska skadan vid rehabiliteringsfusket som är den största, inte heller den privatekonomiska, som drabbar den som kämpar för sin rehabilitering och sitt arbete. Den största skadan slår mot den trovärdighet som omvärlden har haft till vårt arbete. Den skadan är oreparerbar. De andra kan ersättas med pengar.

Paula Liukkonen är ekonomie doktor och docent i företags-ekonomi vid Stockholms universitet. Hon forskar i ekonomi, personal- och arbetsmiljöfrågor samt i hur hälsofrågor kan integreras med organisationens styrnings- och uppföljningsrutiner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bemanningens ekonomi : om personal, ekonomi och ansvar förr och nu
  2. +
  3. Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland... av Lars Berge, Axel Gordh Humlesjö (inbunden).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner