Belsassars dotter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Istanbuldeckare Cetin Ikmen (del 1)
Antal sidor
463
Utgivningsdatum
2005-12-01
Utmärkelser
Barbara Nadel fick CWA:s "Silver Dagger" 2005
Förlag
Midas
Översättare
Marianne Alstermark
Originaltitel
Belshazzar's Daughter
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
181 x 110 x 23 mm
Vikt
150 g
SAB
He.01=c
ISBN
9789197504577
Belsassars dotter (pocket)

Belsassars dotter

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2005-12-01

Slutsåld

En gammal man från de slitna judiska kvarteren mördas på ett ohyggligt sätt. Ett rasistiskt dåd? Inget visar sig dock vara som det ser ut. Detta är Barbara Nadels kritikerrosade debut och den första boken i Nadels »Istanbulserie«. Här introduceras den korta kedjerökande kommissarien Çetin Ikmen med sin höggravida fru Fatma, sina åtta barn och en far som kräver sitt handlag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Belsassars dotter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Brott och polisliv i mustig Istanbul-miljö
  Marie W, 9 december 2014

  Hela den här deckarserien tycker jag är riktigt spännande, rolig och intressant. Kriminalkommissarien Ikmen är en kul figur som har moderna problem med sig själv och sin stora familj i en gammaldags kultur i förändring. Morden och intrigerna har alla grund i reella problem i Turkiet, kanske mer specifikt Istanbul, en stökig blandning av högt och lågt, modernt och murket.
  Jag har tillbringat sex månader i staden och använde böckerna lite som en guide och besökte många av de ställen som bes... Läs hela recensionen

 2. Hårdkokt i Istanbul
  Magdalena Väpnargård, 9 oktober 2014

  Intriger och en märklig historia som går tillbaka till tsar-Ryssland. 'En kvinna med märklig sexuell aptit och så en miljard turkiska namn, förvecklingar och en poliskommissarie med ett svårlöst privatliv.
  Spännande, ibland onödigt konstruerat, i synnerhet sexet känns väldigt mycket effektsökeri, men slutprodukten blir en mycket habil debut. Ska läsa fortsättningen i serien med nöje.

 3. Förskräckligt språk. Någon med kul berättelser som...
  Petra, 7 augusti 2013

  Förskräckligt språk. Någon med kul berättelser som försöker vara litterär men det blir bara löjligt. Slängde boken. Köp något annat!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Barbara Nadel

Recensioner i media

»Barbara Nadel är Istanbuls Donna Leon, Bosporens Martha Grimes«
Die Welt

"Belsassars dotter är en ovanlig och mycket välskriven romandebut av Barbara Nadel. /.../ Även om mordmysteriet är fängslande, är det bokens persongalleri som gör den så lyckad.2
SUNDAY TELEGRAPH

Övrig information

Barbara Nadel är född i London. Hon är utbildad skådespelare och har bland annat undervisat i psykologi. Sedan mer än tjugo år tillbringar hon mycket av sin tid i Istanbul. Nadel är med sina deckare publicerad i tio länder.