Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna : hur du blir expert på din egen diabetes (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
433
Utgivningsdatum
2021-10-11
Förlag
Betamed
SAB
Veod,Vh
ISBN
9789197512091
Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna : hur du blir expert på din egen diabetes (inbunden)

Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna : hur du blir expert på din egen diabetes

Inbunden Svenska, 2021-10-11
389
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Typ 1 Diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna - Hur du blir expert på din egen diabetes" vill på ett praktiskt sätt visa vad du behöver veta för att själv kunna ta hand om din diabetes. Du som har diabetes behöver faktiskt kunna mer om diabetes än vad genomsnittsdoktorn kan, för att förstå och kunna ta hand om din sjukdom på ett ändamålsenligt sätt. Du behöver detta både för att må bra idag och för att kunna undvika sena komplikationer i framtiden. Modern forskning visar entydigt att ett lägre genomsnittligt blodsocker och HbA1c minskar risken för sena komplikationer. I den här boken kan du lära dig hur du åstadkommer detta i praktiken. Kom ihåg att det är du som bestämmer över ditt liv - låt inte diabetessjukdomen göra det! Lär dig istället hur du kan hantera din diabetes i livets olika situationer. Boken vänder sig till barnfamiljer, ungdomar och unga vuxna med typ 1 diabetes och till personer som kommer i kontakt med diabetes, till exempel sjuksköterskor, läkare, dietister, förskole- och skolpersonal och andra intresserade. Författaren är docent vid Sahlgrenska Akademin på Göteborgs Universitet och barnläkare vid NU-sjukvårdens Barn- och Ungdomsklinik, Uddevalla och NÄL, med specialisering på diabetes. Han var sekreterare i ISPAD (International Society for Pediatric and Adolescent Diabetes, www.ispad.org) 2008-2012 och president 2014-2016.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Typ 1 diabetes hos barn, ungdomar och unga vuxna : hur du blir expert på din egen diabetes
  2. +
  3. Hjälpredan för typ 1-diabetes : en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes ; fylld med matglädje, råd och tips - allt för en enklare vardag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjälpredan för typ 1-diabetes : en hjälp för fö... av Karolina Janson, Lotta Skoglund (inbunden).

Köp båda 2 för 603 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »