För dagligt bruk (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2004-12-01
Förlag
Ord & Visor Förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
137 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789197515948
För dagligt bruk (häftad)

För dagligt bruk

dikter, kort prosa

Häftad Svenska, 2004-12-01
149
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"För dagligt bruk" vittnar om skapandets styrka, människans vilja, om kärlek från familj och vänner. Samlingen får inte bara betraktas som reflektioner av en människa som har överlevt en katastrof. En jämförelse med Tranströmers poesi efter denne författarnes hjärnblödning är knappast långsökt och vittnar om en livsstyrka hos båda. Hos Bäckström finns en vilja att se på världen genom ord och kropp från rullstolen eller sängkanten.
Dikterna gestaltar mycket annat än sjukhusintryck. I stället växer bilden fram av en mogen svensk diktare som funderar över sig själv, familjen och framtiden. Dikterna kommer läsaren att tänka över de olika gränser som går genom ett liv. Att olyckan erkänns genom en diktsamling är avgörande. Sedan 1999 har villkoren för Lars Bäckströms fysiska existens ändrats radikalt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. För dagligt bruk
 2. +
 3. Morgonstjärnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Morgonstjärnan av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Bäckström

 • Formelsamling i energiteknik - Formler, tabeller och diagram

  Mohsen Soleimani-Mohseni, Lars Bäckström, Robert Eklund

  Formelsamling i energiteknik är ett värdefullt verktyg vid energitekniska beräkningar och kan användas av både blivande högskole- och civilingenjörer och yrkesverksamma. Boken kan användas vid såväl enklare överslagsberäkningar som lösningar av me...

 • Nio brev om romanen

  Lars Gustafsson, Lars Bäckström

  Ska romanen förklara människopsyket eller spegla sociala förhålllanden? Ska den förändra sin läsare? Spelar formen någon roll? Hur viktiga är karaktärerna? Filosofen och författaren Lars Gustafsson tar upp erfarna problem han stött på i sitt arbet...

Övrig information

I "För dagligt bruk" växer bilden fram av en mogen svensk diktare som funderar över sig själv, familjen och framtiden. Dikterna kommer läsaren att tänka över de olika gränser som går genom ett liv.