Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
1
Förlag
Horisont Förlag
Originaltitel
Söderhavet
Medarbetare
Alinder, Sara (foto)
Illustrationer
färgfotografier
Dimensioner
267 x 216 x 23 mm
Vikt
1120 g
SAB
Nr
ISBN
9789197516907
Söderhavet (inbunden)

Söderhavet

en spännande resa genom Stilla havets övärld

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2004-10-01
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Boken Söderhavet är en foto- och reportagebok som låter dig uppleva det mytomspunna Söderhavet. Boken är full av skönhet, upplevelser, inspiration och livsglädje!

Den innehåller mer än 240 färgbilder, och består av fristående reportage från olika platser i Söderhavet. En inledande del berättar om området i stora drag. Sedan följer reportage från Samoa, Tonga, Fiji och Vanuatu.

Boken Söderhavet tar dig med till ett tropiskt paradis. Den ger dig en inblick i polynesisk och melanesisk livsstil och kultur. Boken innehåller sagolika bilder på söderhavsöar, harpunfiskare som dyker efter sin fångst, eldiga dansuppvisningar, aktiva vulkaner och mycket annat. Dessutom finns recept från Stilla havet på bland annat goda bananpannkakor och kokosdrinkar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Söderhavet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tjusig.
    Majliis, 1 maj 2014

    Coffee table book/dyr turistbroschyr. Det jag saknar är att den är lite för opersonlig, både i text och bild, men det var kanske aldrig meningen.

Visa alla 1 recensioner

Recensioner i media

"LÄCKER LAYOUT, LOCKANDE BILDER OCH INTRESSANTA TEXTER"
Här får alla som drömmer om paradisöarna i Stilla havet sitt lystmäte. Boken ger en spännande, initierad bild av naturen, människorna och livet i öriken som Tonga, Samoa och Fiji.
Rolf Olofsson, Icakuriren

"NÄSTAN OEMOTSTÅNDLIGT LOCKANDE"
Med en bok som Söderhavet behöver man faktiskt inte resa sig ur fåtöljen. Sara Alinder och Magnus Jonsson bjuder på en bild- och färgsprakande skildring som för läsaren så nära Söderhavets ö-värld som det är möjligt utan att genomföra själva resan.
Börje Isakson, Dagens Industri

"SÖDERHAVET PASSAR PÅ VILKET KAFFEBORD SOM HELST"
När boken om Söderhavet landade på redaktionen kände vi saltstänk och kryddor i luften. På tvåhunda-någonting-sidor av Svenskt Pappers Phoenixmotion Xenon är det inte svårt att få läsaren att drömma sig bort.
Ida Kärrby, CAP&Design

"EN VÄLDIGT FIN BOK MED BRA KVALITET PÅ BILDERNA"
Göran Hellström, magasinet Disajn & Konstvärlden

"EN SMAKFULL REPORTAGEBOK"
Inte bara en mycket vacker reseskildring som väcker lusten att åka dit ... texterna skildrar de olika folken och kulturerna på de många öarna ... fotona och den tilltalande formgivningen höjer boken.
Jonas Henningsson, resemagasinet Columbus

"LOCKANDE BILDER FRÅN SÖDERHAVET"
Boken är fylld av lockande bilder och uppbyggd kring fristående reportage kring olika teman, till exempel dans, dykning, konsten att göra ingenting, recept på mat och drinkar.
Anders Fagerström, Sydsvenskan

"KAN FÅ VILKEN VINTERTRÖTT MÄNNISKA SOM HELST ATT GE SIG I VÄG TILL NÄRMSTA RESEBYRÅ"
Design i stilren tappning tillsammans med trevliga texter och fantastiska bilder gör denna bok till ett skönt kvällsnöje. Gärna i sällskap med en fåtölj och kanske några Söderhavsdoftande ananansbitar.
Sofie Söderlöf, resemagasinet allt om Resor

"VARDAGSLIV I SÖDERHAVET"
I ganska enkla texter, beledsagade av fotografier, ofta mycket vackra, beskrivs hur livet gestaltar sig på öarna - hur man samlar mat, fiskar, lagar sin föda, bygger sina hus, redskap och båtar, och hur man firar sina fester och riter. Ibland tar författarna med ett recept på en maträtt eller en drink. De stora problemen...snuddar man vid, men det är ju inte det som är bokens ämne. Det är att med förundrade ögon ge ett så läckert smakprov som möjligt på en värld som för de allra flesta av oss får förbli en sagovärld.
Nils-Erik Ekstrand, Dagens Nyheter

Bloggat om Söderhavet

Övrig information

Denna inspirerande foto- och reportagebok tar dig med till det mytomspunna Söderhavet. Vackra bilder och intressanta texter låter dig uppleva några av de mest välbevarade delarna i denna fascinerande region. Besök paradisöar, fiskare som dyker efter fångsten, eldiga dansuppvisningar, aktiva vulkaner och mycket annat.

En inledande del berättar om Söderhavet i stora drag. Sedan följer reportage från Samoa, Tonga, Fiji och Vanuatu, länder med starka traditioner och bra förutsättningar för resande.

I boken finns även lokala matrecept, samt fakta och värdefulla råd för såväl den som planerar att resa dit, som den som vill resa i fantasin.