Att strida med ord : en kritisk retorikanalys av politiska talkshows i tysk tv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Örebro studies in rhetoric
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2006-11-01
Upplaga
1
Förlag
Retorikförlaget
Dimensioner
140 x 210 x 15 mm
Vikt
390 g
SAB
Ff.063,Bub-fa
ISBN
9789197522649
Att strida med ord : en kritisk retorikanalys av politiska talkshows i tysk tv (häftad)

Att strida med ord : en kritisk retorikanalys av politiska talkshows i tysk tv

Häftad Svenska, 2006-11-01
209
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ämnet för denna avhandling från Örebro Universitet är politiska talkshows, där TV-studion erbjuder en scen, en offentlig arena för politiska diskussioner.
Avhandlingen är i första hand en retorisk studie, vilket innebär det är retorikens begrepp, teorier och metoder som används för att studera kommunikativa processer och övertygande strategier i det empiriska materialet.
Retorisk analys, särskilt den nya retorikens rhetorical criticism, erbjuder nya möjligheter och redskap för att kunna analysera och kritiskt granska olika former av övertygande budskap i en retorisk kontext av moderna medier. Boken försöker skapa en modell för retorisk analys som är anpassad till ett för retorikämnet relativt nytt material politiska debatter i tv-mediet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att strida med ord : en kritisk retorikanalys av politiska talkshows i tysk tv
  2. +
  3. Grundbok i idéanalys - Det kritiska studiet av politiska texter och idéer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundbok i idéanalys - Det kritiska studiet av ... av Ludvig Beckman (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Ämnet för denna avhandling är politiska talkshows, där TV-studion erbjuder en scen, en offentlig arena för politiska diskussioner.
Avhandlingen är i första hand en retorisk studie, vilket innebär det är retorikens begrepp, teorier och metoder som används för att studera kommunikativa processer
och övertygande strategier i det empiriska materialet.
Retorisk analys, särskilt den nya retorikens ¿rhetorical criticism¿, erbjuder nya möjligheter och redskap för att kunna analysera och kritiskt granska olika former av övertygande budskap i en retorisk kontext av moderna medier. Boken försöker skapa en modell för retorisk analys som är anpassad till ett för retorikämnet relativt nytt material ¿ politiska debatter i tv-mediet.