Kult : nostalgisk tillbakablick på en annan tid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2007-10-01
Förlag
Stenberg-Schentz Förlag
Medarbetare
Harrysson, Thomas (foto)
Dimensioner
245 x 245 x 20 mm
Vikt
1320 g
SAB
Kt-c.55,mV
ISBN
9789197523080

Kult : nostalgisk tillbakablick på en annan tid

(4 röster)
Inbunden, Svenska, 2007-10-01
230 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kult är det som får dig att minnas. Som en bok om tvillingdetektiverna från B Wahlströms, en repad singel i vinyl med Dave, Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich eller doften av Björnklister. Kult kan vara minnet från den första charterresan med en DC-7C:a, frånvaron av en viss bild i samlarserien Ishockey 69/70 eller ljudet från en Puch Florida. Det kan vara ett Riff med lakritssmak, Gulf-mackens klistermärken eller upphetsningen inför ett tummat exemplar av tidningen Piff. Minnen från en generations barndom och ungdom. Och det handlar om en alldeles speciell generation: Efter-Rekordgenerationen. En inträngd generation, för sen för mycket, för tidig för annat. I boken kallas de för IIB-generationen. De väsentliga åren under barndomen och ungdomen råkade sammanfalla med mellanölets tid (1965-1977).
Det är den första riktiga tv-generationen och reklamgenerationen. De har här stannat upp en stund inför sådant som på ett eller annat sätt präglat dem, om det nu var ett seriehäfte med Kapten Miki eller skolans Fritt valt arbete, Frostflingor med plastleksaker eller Vietnamrörelsen, att samla Merry-kapsyler eller miljonprogrammet.

Kult är skriven av Janne Sundling tillsammans med några gästskribenter: Lars Nylin, Per Wikström, Kalle Holmberg, Anders Jonsson och Niklas Lindstedt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kult : nostalgisk tillbakablick på en annan tid
 2. +
 3. Bokförläggaren : tillbakablickar på ett yrke

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokförläggaren : tillbakablickar på ett yrke av Krister Gidlund (häftad).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Janne Sundling

 • RÖSTA! Om PR, prylar och påverkan

  Janne Sundling

  "RÖSTA! Om PR, prylar och påverkan" är en bok om politisk kommunikation och om hur man vinner val. Den handlar om knapparna, filmerna, affischerna, de taktiska genidragen, och de lika stora strategiska misstagen. Den innehåller intervjue...

 • Berömda personer som kommer från Skövde

  Janne Sundling

  Journalisten Janne Sundling har intervjuat 24 intressanta människor som växt upp i Skövde och sedan gjort spännande saker i sina liv. Det är berättelser med både nostaligi och nutid, från Skövde och världen. I boken möter du bland andra Robert Gus...

Bloggat om Kult : nostalgisk tillbakablick på en ann...