Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råvaror (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2008-09-17
Upplaga
1
Förlag
Kummin Förlag
Medarbetare
Franzén, Kristina (form) / Franzén, Johnny (foto)
Dimensioner
250 x 193 x 20 mm
Vikt
760 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789197524070
Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råvaror (inbunden)

Ekologiska smaker : äkta matglädje, äkta råvaror

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2008-09-17

Slutsåld

Ekologiska smaker är en kokbok och en inspirationskälla till smakrik och sund mat baserad på ekologiska och naturliga råvaror. Enkel och nyttig mat som kan lagas av ingredienser som du hittar i en vanlig mataffär. Boken innehåller ett 80-tal recept på vardagsmat, lättlagad festmat, goda efterrätter, hembakat bröd och grundrecept på fonder och såser. Varje rätt är illustrerad med inbjudande och härliga mat- och miljöbilder.

Intresset för ekologisk mat är stort idag och vi får ständigt nya fakta att ta ställning till, men det finns enkla vägar och små förändringar som gör stor skillnad. Boken innehåller lättillgängliga fakta om varför ekologisk mat är bra för vår hälsa och för miljön. Du får också en rad handfasta tips på hur du kan tänka när du planerar dina inköp och handlar mat, en guide till miljömärkning, kockens tips för enklare matlagning, en säsongsguide och lästips för den som vill veta mer.

Henrik Arkåsen är kock och utbildad i Grythyttan. Tillsammans med sin fru och två vänner driver han restaurangerna Saltmagasinet och Gusto i Västervik samt butiken Ost&Deli. Saltmagasinet har blivit utsedd till Västerviks bästa krog i White-guide flera år i rad och Henrik och hans kollegor har redan från start fokuserat på att använda ekologiska och lokalt producerade råvaror. Henrik är också en flitig föreläsare om mat och miljö och är en av drivkrafterna bakom den lokala marknaden Smaka på Tjust, en höstmarknad för närproducerade råvaror och hantverk. Hans intresse och kunnande inom matlagning och ekologi är genuint och entusiasmerande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »