Dockan Bella (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Elisabeth Grate Bokförlag
Översättare
Maria Björkman
Originalspråk
Franska
Originaltitel
Poupée Bella
Medarbetare
Thollander, Leif (form)
Dimensioner
203 x 123 x 8 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789197532839
Dockan Bella (häftad)

Dockan Bella

dagbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-09-01
140
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Skrivandet och kärleken härrör från samma spänning, samma glädje, samma förtappelse. Jag är rädd för att skriva, liksom jag är rädd för att älska. Kärleken öppnar vägen till skrivandet, skrivandet följer på kärleken, blandar sig med den eller förstör den."

Dockan Bella, 2005, är en självutlämnande berättelse i dagbokens form om en ung kvinnas utforskande av sin sexuella identitet, av kärlekens och skrivandets villkor.

Den fransk-algeriska författaren Nina Bouraoui, född 1967, räknas som en av Frankrikes mest betydande författare av idag. För sin roman Mina onda tankar belönades Nina Bouraoui 2005 med det prestigefulla Prix Renaudot.

"Dockan Bella berör på det sättet en riktigt bra bok ska beröra: efter läsningen upplever jag världen genom Bouraouis språk."
Helsingborgs Dagblad


»Jag var tidigt i läsningen tvungen att anteckna. Inte för att jag var rädd att glömma handlingen, men för att boken är så full av utsökta formuleringar värda att lägga på minnet. ... Som alltid är Nina Bouraoui en språkkonstnär av sällan skådat slag. Med korta, hetsiga, nästan febriga avsnitt skapar hon en stämning och en känsla som få andra författare lyckas få fram. Det är poetiskt, vackert och genomtänkt samtidigt som texten ter sig som helt spontan.»
Bloggen Enligt O

     

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dockan Bella
  2. +
  3. Kalender 2020 Hemligheter - Paulo Coelho

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalender 2020 Hemligheter - Paulo Coelho av Paulo Coelho (kalender).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dockan Bella. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kropp och intellekt som levande text
    Anne-Marie Bjerknes, 29 december 2014

    Precist och underbart inspirerande språk, skrift i rörelse, om liv och skrivande, föreställningar egnas och andras. En bok att andas med begära med lära av. Jag beundrar författarens förmåga att finna egna uttryck, självständiga sådana, vackra, träffande för kropp och intellekt och historia. Det är skönt att slippa reduceringar till mekanisk sexualitet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nina Bouraoui

Bloggat om Dockan Bella

Övrig information

»Skrivandet och kärleken härrör från samma spänning, samma glädje, samma förtappelse. Jag är rädd för att skriva, liksom jag är rädd för att älska. Kärleken öppnar vägen till skrivandet, skrivandet följer på kärleken, blandar sig med den eller förstör den.»

Nina Bouraoui, av franskalgeriskt ursprung, är född 1967 och räknas som en av de riktigt betydande unga författarna i Frankrike. Dockan Bella, 2004, är en självutlämnande berättelse i dagbokens form om en ung kvinnas utforskande av sin sexuella identitet, av kärlekens och skrivandets villkor. Nina Bouraoui har skrivit åtta romaner. Dockan Bella är hennes femte bok på svenska.