Greby gravfält : guidebok om Sveriges vackraste gravfält
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
34
Utgivningsdatum
2010-07-02
Upplaga
1
Förlag
Virvelvind Förlag
Dimensioner
200 x 143 x 10 mm
Vikt
100 g
SAB
Jcbkz Greby
ISBN
9789197533157
Greby gravfält : guidebok om Sveriges vackraste gravfält

Greby gravfält : guidebok om Sveriges vackraste gravfält

Spiral Svenska, 2010-07-02
99
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De många resta stenarna och det unika läget gör Greby gravfältet till ett av de vackraste i landet.
Den här guideboken är till för dig som vill besöka den här spännande platsen.
Om du läser det här och inte redan besökt Greby gravfält - gör det så fort du kan! Det här gravfältet är nämligen ett av de mest fascinerande i Sverige.
De många resta stenarna och det vackra läget har gjort att både besökare, lokalbor och forskare besökt platsen i århundraden.
Under sommarmånaderna är det till största delen turister som besöker gravfältet eftersom det ligger nära några av de populäraste semesterorterna i Sverige, Grebbe stad, Fjällbacka och Strömstad. Men bli inte förvånad om du besöker gravfältet under våren eller hösten och springer på busslaster med studiebesköande arkeologer eller lokalbor som är ute och går med hunden. Chansen är också stor att du vid de flesta besök har gravfältet helt för dig själv.
Den här guideboken är till för dig som redan besökt Greby många gånger tidigare men som nu vill veta mer om platsen och dess historia - eller för dig som är nyfiken på historia och arkeologi och som vill veta allt om platsen innan du åker hit.
Guideboken försöker vara så praktisk som möjligt, därför består den till stor del av kartor och praktisk information. Du får bland annat läsa om de gamla lokala sägnerna som berättar om blodiga strider som ska ha utkämpats här på gravfältet och på flera andra platser i Bohuslän. Och vi berättar inte bara sägnen utan ger dig en karta till slagfälten samt GPS-koordinater och massor av information.
Det här gravfältet grävdes ut 1873 men exakt vilka gravar som under söktes noterades aldrig på en karta. Men med hjälp av arkeologens anteckningar gick det trots allt att lokalisera några. Längre fram i boken presenterar vi dessa på ett sätt som gör att du själv kan leta upp gravarna och se vad man hittade på exakt den platsen. För att ditt besök ska bli extra spännande har vi letat upp många gamla teckningar och fotografier. På det sättet kan du jämföra bilderna med hur gravfältet ser ut i dag. Märkligt nog har det varit enklare att hitta avbildningar från 1800-talet än från mitten av 1900-talet.
I början av den här guideboken publicerar vi de flesta beskrivningar av gravfältet som gjorts under 1700- och 1800-talen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Greby gravfält : guidebok om Sveriges vackraste gravfält
  2. +
  3. Hällristningar i Västmanlands län

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hällristningar i Västmanlands län av Sven-Gunnar Broström, Kenneth Ihrestam (inbunden).

Köp båda 2 för 304 kr

Kundrecensioner