Patient : den sanna berättelsen om en ovanlig sjukdom (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Modernista
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Patient
Medarbetare
Malmsten, Bodil (red.)
Dimensioner
200 x 125 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Veh,Lz Watt, Ben
ISBN
9789197535038
Patient : den sanna berättelsen om en ovanlig sjukdom (häftad)

Patient : den sanna berättelsen om en ovanlig sjukdom

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2007-01-01
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Nu kommer den första boken i en serie översättningar, den första och mest drabbande sanna Patient av Ben Watt, ena hälften av popduon Everything But the Girl. Sann, inte för att Patient är den sanna berättelsen om vad som händer när en ung människa drabbas av en mystisk och livshotande sjukdom, utan för att boken är skriven med en sådan osentimental lyrisk kraft.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Patient : den sanna berättelsen om en ovanlig sjukdom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Intressant!
  coffee, 22 februari 2007

  Denna bok sträckläste jag verkligen. Det var mer intressant än gripande, trots att innehållet egentligen är väldigt gripande. Men det är något i hans berättande som gör att man snarare fascineras och ryser än faller i tårar. Han har inte skrivit den som en snyfthistoria, utan man rycks snarare med i hans sjukdom och hans upplevelse av outhärdliga smärtor och rollen som svårt sjuk. Som arbetande i sjukvård tyckte jag också det var mycket intressant att läsa hur allt kan upplevas för patienten. En läsvärd berättelse om en mycket svår sjukdomstid!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ben Watt

 • Romany and Tom

  Ben Watt

  Ben Watt's father, Tommy, was a working-class Glaswegian jazz musician, a politicised left-wing bandleader and a composer. His heyday in the late fifties took him into the glittering heart of London's West End, where he broadcast live with his own...

 • Patient

  Ben Watt

  A New York Times Notable Book of the Year: ';Unforgettable... Few have told such a compelling life-story as skillfully' (San Francisco Chronicle). In the summer of 1992, on the eve of an American tour, singer/songwriter Ben Watt, one half of theBi...

Övrig information

Bonjour,
nu börjar det hända saker på förlaget Finistère. Nu kommer den första boken i en serie översättningar, den första och mest drabbande sanna Patient av Ben Watt, ena hälften av popduon Everything But the Girl. Sann, inte för att Patient är den sanna berättelsen om vad som händer när en ung människa drabbas av en mystisk och livshotande sjukdom, utan för att boken är skriven med en sådan osentimental lyrisk kraft. För att han är en författare som vet att förvalta sitt dramatiska sprängstoff med mästerlig distans och gripande ironi.
Kvällen innan Ben Watt ska i väg på USA-turné blir han häftigt sjuk. Läkarna misstänker hjärtattack, men det är ingen hjärtattack. Efter ett oräkneligt antal undersökningar visar det sig att han har drabbats av en mycket ovanlig och svårbehandlad sjukdom med ohyggliga symtom, Churg-Strauss Syndrom.
Ben Watt beskriver hur hans förvirring och rädsla växer, hur linjen mellan dag och natt, medvetande och medvetslöshet suddas ut, hur han under sjukdomens gång ser sin barndom och sin familj i ett annat ljus än han tidigare gjort.
Patient är en skildring av intensiv smärta och det avstånd till verkligheten som smärtan medför men också en berättelse om närhet, om kärlek. Om patientens obeskrivliga tålamod, de anhörigas uthållighet och lidande, om förhållanden som fördjupas, om det vanliga livets dyrbarhet.
Patient är en oförglömlig memoar om liv, sjukdom och överlevnad och vore det inte för Ben Watts lysande talang som författare skulle det vara en riktig snyftare. Och det kanske det är ändå, den första riktiga snyftaren på mycket länge och den första någonsin på förlaget Finistère.

Ben Watt bor i London. Patient är hans enda bok. Hittills.