Iran i kris? (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2004-10-01
Förlag
Tankekraft förlag
Översättare
Oskar Söderlind
Originaltitel
Iran in crisis?
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Ocf-oak,Koak.6
ISBN
9789197542104
Iran i kris? (häftad)

Iran i kris?

kärnvapenhot och politiska vägval

Häftad Svenska, 2004-10-01
119
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
ran har sedan en tid tillbaka omvärldens ögon på sig. Landets strategiska läge, dess oerhörda naturresurser och ekonomiska potential har fått framför allt USA att följa den iranska utvecklingen med största uppmärksamhet. De diplomatiska turerna och oklarheterna kring atom- programmet, anklagelserna om brott mot de mänskliga rättigheterna, den aktiva oppositionsrörelsen - samtliga dessa faktorer har bidragit till att prägla det hårt spända förhållande som råder mellan Washington och Teheran.
Roger Howard presenterar bakgrunden till såväl Irans inrikespolitiska kristillstånd som de geostrategiska tviste- ämnena i närområdet. Utan att komma med några universallösningar skärskådar han västvärldens olika sätt att angripa och förhålla sig till den stundande krisen samt bidrar med några angelägna råd om hur situationen bör tacklas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Iran i kris?
  2. +
  3. Hållbar utveckling underifrån? : lokala politiska processer och etiska vägval

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hållbar utveckling underifrån? : lokala politis... av Jan Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 329 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Roger Howard

Bloggat om Iran i kris?

Övrig information

Iran har sedan en tid tillbaka omvärldens ögon på sig. Landets strategiska läge, dess oerhörda naturresurser och ekonomiska potential har fått framför allt USA att följa den iranska utvecklingen med största uppmärksamhet. De diplomatiska turerna och oklarheterna kring atomprogrammet, anklagelserna om brott mot de mänskliga rättigheterna, den aktiva oppositionsrörelsen samtliga dessa faktorer har bidragit till att prägla det hårt spända förhållande som råder mellan Washington och Teheran.
Roger Howard presenterar bakgrunden till såväl Irans inrikespolitiska kristillstånd som de geostrategiska tvisteämnena i närområdet. Utan att komma med några universallösningar skärskådar han västvärldens olika sätt att angripa och förhålla sig till den stundande krisen samt bidrar med några angelägna råd om hur situationen bör tacklas.