Vandringsturer kring Stockholm : skärgården (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Svenska vandringsturer
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2009-03-10
Upplaga
1
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Innings, Karin (foto)
Dimensioner
175 x 122 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Rbo,Ncaal.08
ISBN
9789197554305
Vandringsturer kring Stockholm : skärgården (häftad)

Vandringsturer kring Stockholm : skärgården

(2 röster)
Häftad Svenska, 2009-03-10
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vandra och njut i Stockholms skärgård! Så här sa tidningen Friluftsliv om boken: "En guidebok som verkligen har saknats och kan bli en ögonöppnare för skärgårdssugna noviser. Fina utflyktsmål med mestadels korta turer för hela familjen. Bra kartor."

Vandringsturer kring Stockholm - Skärgården är en guide för alla som vill uppleva den vackra skärgården till fots. I boken finns många av de stora skärgårdsöarna med och dessutom flera fina platser på fastlandet. På små slingrande stigar och bilfria grusvägar vandrar du genom vindpinade tallskogar, genuina skärgårdsbyar och vackra öppna betesmarker. Och det är aldrig långt till vattnet med fantastiska klippor, vita sandstränder och hänförande utsikt! Turerna i boken är väl beskrivna med text och detaljerade kartor. Det är till största delen rundturer, med olika längd och svårighetsgrad, där större stigar och vägar kombineras med små stigar.

I boken finns också ett antal markerade vandringsturer beskrivna som till exempel Båtluffarleden, Grindastigen och natur- och kulturstigen på Bullerö. Till varje tur hör en detaljerad karta med information om badplatser, grillplatser, parkeringsmöjligheter och lämpliga platser för förtöjning av egen båt. Boken ger också praktisk information om serveringsställen, om övernattningsmöjligheter och om resan till startplatsen. Med hjälp av bokens information om naturen och kulturen på de olika platserna blir den unika skärgårdsmiljön levande och fascinerande. Det finns mycket att upptäcka i Stockholms skärgård!

Författaren Karin Innings är en stigfinnare med ett stort intresse för kartor och vacker natur. I skogarna runt Stockholm gör hon ofta dagsturer, gärna i sällskap av de egna barnen. Karin har även skrivit guider för Södra Roslagen och Gotland.

Ur innehållet:

* Välbevarade skärgårdsbyar på Nämdö.

* Slingrande stigar på Svartsö.

* Bullerös vackra klippor i ytterskärgården.

* Fantastiska sandstränder på Nåttarö.

* Vandring genom Utös intressanta gruvbrytningsmiljö.

* En markerad och naturskön skogsstig på Fjärdlång.

* Lättvandrade och lättillgängliga stigar på Östra Lagnö.

* En fascinerande trollstig i Stavsnäs.

* En inblick i Hemsöbornas livsmiljö på Kymmendö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vandringsturer kring Stockholm : skärgården
 2. +
 3. Vandra i Stockholm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vandra i Stockholm av Jonas Sundvall, Fredrik Hjelmstedt (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Innings

 • Vandringsturer i södra Roslagen

  Karin Innings

  Vandringsturer i Södra Roslagen är en inspirerande guide till många vackra vandringar i den historiska Roslagsbygden. Boken beskriver varierade dagsturer i södra Roslagen mellan Stockholm och Norrtälje. I turbeskrivningarna kombineras ofta markera...

 • Gotland : vandringsturer och utflykter

  Karin Innings

  Gotland är den magiska ön med den fantastiska naturen! Det här är en bok full av information om vandringar och utflyktsmål på Gotland. Härliga bilder och informativa kartor ger inspiration att upptäcka nya spännande platser. För varje plats finns ...