Lättare packning från A till Ö (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2009-05-19
Upplaga
1
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Dimensioner
196 x 125 x 9 mm
Vikt
235 g
SAB
Rbo
ISBN
9789197554350
Lättare packning från A till Ö (häftad)

Lättare packning från A till Ö

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-05-19

Slutsåld

Ny bok om lättviktspackning av författaren till storsäljaren Vandra fjäderlätt och njut mer av färden!

Det är självklart att en lättare packning ger en skönare vandring och större möjligheter att njuta av färden. Däremot är det inte lika självklart för alla hur man bär sig åt för att få en ryggsäck att bli två, fem eller tio kilo lättare än det man är van vid.

Den amerikanska trenden ultralight backpacking har de senaste åren tagit den svenska publiken med storm. Författaren är en av portalfigurerna bakom detta genomslag och visar här på ett enkelt och lättfattligt sätt hur såväl erfarna som oerfarna med enkla knep kan skala bort inte bara gram utan kilon från sin packning. Vare sig det handlar om en timme i skogen, en långhelg i Alperna eller en vecka i fjällen, varför bära mer än man måste för en bekväm och säker färd?

Författaren Jörgen Johansson är en mycket erfaren fjällvandrare som strax efter millennieskiftet upptäckte oanade möjligheter att spara vikt. Han skalade bort mer än 10 kg från sin veckopackning och har testat olika produkter och metoder i långa och korta vandringar sedan dess. Jörgen är en aktiv debattör i olika forum, bland annat på internet. Han är en anlitad föredragshållare och testar ny, lätt utrustning för ledande tillverkare. Hans webbsida är det forumet på nätet för svenska lättpackare.

Lättare packning från A till Ö är en kompakt handbok som fokuserar på enkla, praktiska råd och enkelt visar vilka delar av packningen som kan ge störst viktbesparingar, ett bra komplement till boken Vandra fjäderlätt.

Ur innehållet:

* De tre stora och 3 för 3

* Så väljer du en lätt ryggsäck

* Så väljer du ett lätt tält

* Hur väljer man mellan olika sovsäcksalternativ?

* Hur lätt kan ett liggunderlag vara utan att sömnen blir lidande?

* Med eller utan GPS?

* Behövs shampoo?

* Är den lättaste undertröjan alltid den bästa?

* Så väljer du skor som gör stegen lättare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lättare packning från A till Ö. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Goda råd
    evasevalla, 9 maj 2014

    Som nybörjare har man så många frågor och funderingar på vad det är man behöver och vad man ska tänka på när man skaffar sin utrustning. Den här boken är fullproppad av goda råd, tankar o ideer och har varit en ovärderlig vän inför införskaffandet av den rätt dyra grundutrustning som krävs för att även en längre vandring ska vara en njutning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jörgen Johansson

  • Vandra fjäderlätt : för njutbara turer

    Jörgen Johansson

    Att en lättare packning ger en mer njutbar vandring borde vara självklart men många vandrare bär mycket tyngre än de behöver, på både kortare och längre turer. Jörgen Johansson har minskat sin packvikt med över 10 kilo utan att förlora i vare sig ...

Bloggat om Lättare packning från A till Ö