Tamarinerna : regnskogens lejon (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2009-09-10
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Svensson, Tom (foto)
Dimensioner
240 x 215 x 12 mm
Vikt
650 g
SAB
Uhg,Ufg
ISBN
9789197554374
Tamarinerna : regnskogens lejon (inbunden)

Tamarinerna : regnskogens lejon

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2009-09-10

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Tyvärr blir det allt mer akut för många utrotningshotade djur. Arter försvinner i allt snabbare takt och det är viktigt att vi uppmärksammar problemet, skaffar oss kunskap och sätter in rätt åtgärder. Den här boken vill göra skillnad och ge kunskap om en art som både är nyupptäckt och utrotningshotad.

Atlantiska regnskogen är en av världens mest hotade skogar. Dess biologiska mångfald är större än Amazonas. I den här skogen lever en av jordens mest hotade apor och vår kunskap om dem har hittills varit mycket begränsad.

Tom Svensson, Nordens Arks fotograf, företog en expedition till regnskogen för att vara den förste utanför Tamarinprojektet och Brasilien att fotografera dem, och för att samla information om tamarinernas förutsättningar för att överleva - habitat, levnadsvillkor, hoten mot dem och vad vi kan göra för att hjälpa dem. Resultatet av den expeditionen blev den här boken.

Tamarinerna behöver vår hjälp för att överleva. Alla som köper boken gör en insats! En del av bokens pris går direkt till Tamarinprojektet.

Tom Svensson har ett stort engagemang när det gäller utrotningshotade djur. Han har sin dagliga gärning på Nordens Ark, en internationellt erkänd svensk organisation som har som syfte att rädda och bevara utrotningshotade djur. Tom blev dessutom nyligen invald i Naturfotograferna, en förening där enbart de allra bästa svenska naturfotograferna får vara med.

Förlag: Vildmarksbiblioteket

Ur innehållet:

* Förord av Bengt Holst och Jane Goodall.
* Upptäckten - Hur, när, var tamarinerna upptäcktes. Varför dröjde det så länge innan de upptäcktes? Karta över Atlantiska regnskogen samt över de olika arterna av tamariner.
* Atlantiska Regnskogen - Beskrivning av habitatet, hur ser det ut, miljön, växter, hur låter det, vilka djur finns där.
* Första mötet - Om det första mötet med tamarinerna, samt de första dagarna.
* Vi rör oss i tamarinernas land Hur svårt det var att ta sig fram i terrängen samt hur snabba och skygga tamarinerna är.
* Tamarinerna in på livet - Vi lär känna tamarinerna närmare, hur de lever, vad de äter, hur de rör sig, m m.
* Hotet och framtiden - Hotet mot regnskogen och därmed mot tamarinerna, kort om vad som görs. Hur ser framtiden ut? Organisationer - IPE, CBSG, WWF, Nordens Ark - vad står de för och hur arbetar de konkret med frågorna?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tom Svensson