Tänk om jag kunde lyssna : att leva medkännande med hundar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2017-05-16
Upplaga
1
Förlag
K. Malm Tanke i Tryck
Medarbetare
Malm, Elisabet (form) / Malm, Elisabet (foto)
Dimensioner
240 x 170 x 17 mm
Vikt
597 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789197559164
Tänk om jag kunde lyssna : att leva medkännande med hundar (häftad)

Tänk om jag kunde lyssna : att leva medkännande med hundar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-05-16
284
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Hon blir trygg när det finns regler och någon som bestämmer!" "Han är lugn när han är i sin bur!" Det finns en rad väletablerade "sanningar" om hur hundar ska uppfostras och bemötas för att passa in i våra liv. Ofta accepterar vi dessa sanningar och tar fasta på de metoder som presenteras av olika experter. Vi ifrågasätter sällan om det verkligen är bra för hunden - eller ens för oss själva.

Kerstin Malm efterlyser ett paradigmskifte - en genomgripande förändring - både i hundvärlden och forskarvärlden. Vägen dit kräver att vi börjar lyssna på hundarna och vad de har att säga oss. Det handlar om att hitta en djupare samhörighet med andra levande varelser. Vi behöver lära oss att leva i en respektfull samlevnad med alla djur, inte minst de som vi väljer att göra till våra familjemedlemmar.

Med detta synsätt ställer sig Kerstin Malm kritisk till de sanningar som cirkulerar och bjuder istället in oss att ta del av tankar om lyhördhet och empati. Hon berättar hur ett förändrat synsätt på våra hundar skulle göra samvaron mycket mer harmonisk. Genom återkommande inblickar i hennes eget liv blir boken personlig och lätt att känna igen sig i.

Även om bokens ämne är hundar och hundägare, sträcker den sig lång utöver det. I en tid då det är livsviktigt att kunna granska och förstå sin omvärld, har denna bok en given plats. Det här är en bok om människan och hennes bortglömda förmåga att lyssna.

Kerstin Malm har doktorerat i etologi med inriktning på hundar och även studerat psykologi och filosofi. I snart 20 år har hon föreläst och skrivit böcker i det egna företaget K.Malm. Tidigare arbetade hon under många år med att hjälpa hundägare som har problem med sina hundar. Genom sin långa erfarenhet och utbildning i psykosyntes, är Kerstin lika mycket en människokännare som en hundkännare. Hennes intresse riktas till stor del mot människan, våra drivkrafter och den empati som vi riskerar att förlora.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tänk om jag kunde lyssna : att leva medkännande med hundar
 2. +
 3. Hundars och vargars beteende : myter och fakta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundars och vargars beteende : myter och fakta av Freddy Worm Christiansen (inbunden).

Köp båda 2 för 560 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tänk om jag kunde lyssna : att leva medkännande med hundar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hundägare läs!
  Catharina Frank, 23 november 2017

  Allt det jag intuitivt känner är rätt beteende i förhållande till hundar (även vissa andra djur) besannas i denna bok. Författaren talar om paradigmskifte. Alla vi hundägare måste ändra på hur vi ser på "vår bästa vän". De känner, tänker och kommunicerar med oss mer än vi tror.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kerstin Malm

 • Aggressivitet hos hundar

  Kerstin Malm

  Kerstin Malm är fil doktor i hundetologi. Hon har en lång praktisk erfarenhet av arbete med problemhundar och håller utbildningar och kurser i ämnet. www.k.malm.hundetologi.info "I en serie om tre böcker som handlar om hundens beteende och sa...

 • Farliga hundar. Om hundars utsatthet och rättslösa ägare.

  Kerstin Malm

  Genom en lag som kom år 2008 (lag om tillsyn över hundar och katter; 2007:1150) fick polisen oinskränkt makt vid omhändertagande av hundar. Polisen får ingripa och omhänderta en hund utan föregående utredning, sedan göra en bedömning och därefter ...

Bloggat om Tänk om jag kunde lyssna : att leva medkä...