Stockholms glömda bunkrar : guiden till andra världskrigets fasta försvar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2007-10-01
Förlag
Nielsen & Norén Förlag
Dimensioner
210 x 122 x 9 mm
Vikt
280 g
SAB
Sae-c:k.54,S-czb Stockholm,Ncaa.08
ISBN
9789197563468
Stockholms glömda bunkrar : guiden till andra världskrigets fasta försvar (häftad)

Stockholms glömda bunkrar : guiden till andra världskrigets fasta försvar

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2007-10-01
229
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Är också du nyfiken på mystiska betongkonstruktioner du sett uppe på höjder eller vid Stockholms infarter? Märkliga rundlar av betong och natursten. Betongkanter i gräset. Pianoliknande betongklossar.

Lite vagt har du förstått att de ingått i beredskapen, samlingsnamnet för tiden 1939-45, då våra grannländer antingen anfölls eller ockuperades. I så fall har du helt rätt. Även om det då främst var Sveriges gränser i norr, söder och väster som befästes, har också Stockholm försvarsanläggningar från den tiden.

Åtskilligt av det fasta försvaret är raserat, men visst finns det lämningar kvar, både synliga och dolda. Dock inte mer dolda än att de kan upptäckas med hjälp av en GPS-mottagare, eller helt enkelt genom de spår som fortfarande är synliga om man vill leta. Visste du att det fanns ett fullt befäst krigsflygfält i Skarpnäck? Nu finns det svar på frågor du haft eller kanske inte visste att du hade. När byggdes dessa anläggningar och för vilket ändamål? Var Sverige hotat på allvar, eller var det mest så att vi upplevde ett hot?

Ta med Guiden till Stockholms glömda bunkrar på ett dussin promenader i Stockholms samtidshistoria och upptäck själv! Se med nya ögon på Blockhusudden, Tantolunden, Lill-Jansskogen och andra kända eller okända ställen. Alla platserna kan nås med SL och promenaderna ger både fina utsikter och motion som bonus. Femtioåriga flygbilder, dokument ur Krigsarkivet och bilder av värn innan de raserades gör dina egna upplevelser tydligare. Med lättlästa kartor, detaljerade anvisningar och bilder hittar du vägen rätt in i historien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stockholms glömda bunkrar : guiden till andra världskrigets fasta försvar
  2. +
  3. Tobruk 1941 : australiensarna som hejdade Rommel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tobruk 1941 : australiensarna som hejdade Rommel av Karl-Gunnar Norén (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stockholms glömda bunkrar : guiden till andra världskrigets fasta försvar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rörig men med goda intentioner
    Elvis, 10 juni 2014

    Lite för snåriga beskrivningar, typ gå först 50 steg på den lilla skogsstigen, sedan på din högra sida ser du objekt nummer 3. Gå sedan 25 steg söderut nedför den lilla backen... osv. Kartorna var ok, men kopplingen mellan objekten på kartan och beskrivningen av de i texten var dålig, på olika sidor och allmänt svårt när man bara läste boken. Funkar kanske bättre när man står på plats. Hade velat ha fler bilder från idag.

    Trots allt en bra sammanfattning och ledtrådar till fler hemli... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Stockholms glömda bunkrar : guiden till a...