Dolda brottsoffer
Fler böcker inom
Språk
Svenska
Serie
Crossroads of Knowledge (del 8)
Antal sidor
171
Upplaga
1
Förlag
Centrum för genusvetenskap
Originaltitel
Dolda brottsoffer. Polisens och socialtjänstens hantering av brott och övergrepp mot personer med funktionshinder.
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Oepb-c,Ohfh-c,Ohf-c,362.4
ISBN
9789197568074
Dolda brottsoffer

Dolda brottsoffer

Svenska
239
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad gör polis och socialtjänst när personer med funktionshinder är, eller misstänks vara, utsatta för brott och övergrepp? Denise Malmberg och Kerstin Färm har undersökt hur sådana ärenden hanteras av myndigheter i tre kommuner av olika storlek. Studien bygger på enkätdata, intervjuer med tjänstemän och genomgång av olika dokument. Undersökningen visar att personer med funktionshinder idag är en dold grupp bland brottsoffer och att deras rättssäkerhet inte självklart kan garanteras. En slutsats som dras är att berörda myndigheter behöver bättre kunskap om vilka faktorer som påverkar funktionshindrades risk att utsättas för brott och övergrepp. En annan är att medvetenheten behöver bli större om vad funktionshinder kan betyda i den rättsliga processen. I boken ges förslag på åtgärder för att synliggöra funktionshindrades brottsutsatthet och därigenom förbättra deras rättsliga situation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dolda brottsoffer
  2. +
  3. Villkorlig frigivning - förstärkta åtgärder mot återfall i brott. SOU 2017:61 : Betänkande från Frigivningsutredningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Villkorlig frigivning - förstärkta åtgärder mot... av Justitiedepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Dolda brottsoffer