Antipasti : italienska förrätter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2005-09-01
Förlag
Kakao Förlag AB
Medarbetare
Bogren, Martin (fotograf), Åkesson-Liedberg, Helena
Illustrationer
foto
Dimensioner
220 x 180 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Qcabd-i
ISBN
9789197572408
Antipasti : italienska förrätter (inbunden)

Antipasti : italienska förrätter

Inbunden, Svenska, 2005-09-01
147
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Antipasti är italienska och betyder "före pastan". Italienarna äter mycket och länge. Måltiderna inleds med några olika antipasti, och fortsätter sedan med pasta, huvudrätt, ost och dessert för den som orkar. Bjud in dina vänner till en italiensk afton och prova antipasti redan ikväll. Ät, njut och skratta mycket!

Med den italienska mattraditionen som grund är även det enklaste ljuvligt läckert. Vad sägs om grillade scampi med gremolata, bresaola med citronfänkål eller mozzarellagratinerad aubergine? Eller helt enkelt italienska charkuterier och ett glas vin? Liselotte Forslin tar dig med rakt in i det italienska kökets innersta - utan krångliga omvägar. Buon appetito!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Italienarna är mest kända för sin pasta och sitt hetsiga humör. Men vad kanske inte alla vet om italienarna är att de spenderar många timmar varje dag på att äta gott, och mycket.
Liselotte Forslin har skrivit boken "Antipasti", en bok om italiensk mat och italiensk kultur. Antipasti betyder före måltiden, och är små förrätter som man äter innan pastan eller risotton, huvudrätten, osten och desserten.

Boken består av många läckra recept på olika antipasti. På varje sida finns det recept på en antipasti och en bild på den färdiga rätten. Recepten är lättförståeliga. Namnen på de olika rätterna är förklarade, så man slipper oroa sig för att man ska förväxla kycklingen med räkor!
Bilderna i boken är fantastiska! Med mjuka och varma färger får man se hur en riktig antipasti ser ut. Förutom bilderna på maten finns bilder som föreställer italienska hus och städer samt bilder på vardagliga saker som man kan se på varje gata.

Förutom recept och bilder har Liselotte även skrivit några rader om vad som finns i det italienska skafferiet samt vad du alltid bör ha i ditt eget.

"Antipasti" är en bok för dig som tycker om att prova på ny, spännande och god mat. Många av rätterna passar perfekt när du ska ha gäster eller bara vill piffa till vardagen.

Bloggat om Antipasti : italienska förrätter

Övrig information

Antipasti är italienska och betyder "före måltiden". Italienarna äter mycket och länge. Måltiderna inleds med några olika antipasti, och fortsätter sedan med pasta, huvudrätt, ost och dessert för den som orkar. Bjud in dina vänner till en italiensk afton och prova antipasti redan ikväll. Ät, njut och skratta mycket!