Copy me : samlade texter från Piratbyrån (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2005-07-01
Upplaga
1
Förlag
Roh-nin förlag
Medarbetare
Kaartu, Marcus (red.), Fleischer, Rasmus (red.)
Illustrationer
Illustrerad
Dimensioner
180 x 115 x 15 mm
Vikt
100 g
Antal komponenter
1
SAB
Bv,Bv:oe,Oeaea
ISBN
9789197579704
Copy me : samlade texter från Piratbyrån (pocket)

Copy me : samlade texter från Piratbyrån

Pocket Svenska, 2005-07-01

Slutsåld

Digitaliseringen av kultur och information har utvecklats till en av vår tids stora stridsfrågor. Med en dator kan vem som helst kopiera information gratis, vilket har gjort tidigare monopolister desperata. Deras bittra nej till allt vad digital kultur heter, har skapat en onyanserad och tråkig debatt.

De analoga massmedierna har fyllts av tyckare som på de mest udda sätt försöker förhålla sig till en främmande digital värld. Tidningarnas rapportering har varit ur tryckpressens perspektiv. Boken du håller i handen består däremot av texter som analogiserats från det digitala kulturlivet.

Perspektiven som kommer fram är både hackerns, konstnärens, filosofens och den vanlige fildelarens. Copy Me bjuder på sågningar av kopieringsdiskussionens myter, men också visioner och praktiska exempel på ett kulturliv som för länge sedan lämnat upphovsrättens epok bakom sig. Från Public Enemy till Friedrich Hayek, från TV-spelens historia till Michel Foucault, från datornätverk till läkemedelsfabriker.

För första gången i bokform och på svenska presenteras här en samling texter om ett av vårt århundrades mest brännande ämnen: kopieringen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Copy me : samlade texter från Piratbyrån

Övrig information

Copy Me bjuder på sågningar av kopieringsdiskussionens myter, men också visioner och praktiska exempel på ett kulturliv som för länge sedan lämnat upphovsrättens epok bakom sig. Från Public Enemy till Friedrich Hayek, från TV-spelens historia till Michel Foucault, från datornätverk till läkemedelsfabriker.

För första gången i bokform och på svenska presenteras här en samling texter om ett av vårt århundrades mest brännande ämnen: kopieringen.