Guide till världens hajar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2018-07-20
Upplaga
1
Förlag
Caracal Publishing
Dimensioner
245 x 175 x 25 mm
Vikt
795 g
SAB
Ugic
ISBN
9789197583374
Guide till världens hajar (inbunden)

Guide till världens hajar

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2018-07-20
469
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna bok beskrivs majoriteten av världens 534 hajar systematiskt i ordningar och familjer. Boken är ett referensverk för alla som vill lära sig om hajar och innehåller även mängder av illustrationer. Dessutom förekommer några inledande kapitel om hajbiologi och vad som definierar en haj samt en ordlista.

Varje år upptäckts det i snitt 10 nya arter av hajar. Visste du att det finns nio arter av hammarhajar? Den senaste hammarhajarten beskrevs 2013. I Sverige har 15 hajarter rapporterats och den största uppnår 10 meter i längd. En av dessa svenska hajar är håkäringen som kan uppnå 7 meter i längd och bli 400 år gammal. Under 2004 beskrevs en nära släkting till håkäringen, den antarktiska håkäringen som uppskattas bli 6 meter lång vilket gör den till en av världens största rovfiskar. Än idag finns stora hajar kvar att upptäcka i de gränslösa oceanerna.

I Guide till världens hajar berättar, marinbiologen David C. Bernvi, om den otroliga diversitet som förekommer hos hajfiskar. Han har tidigare skrivit Världens Hajar Del 1 och Världens Hajar Del 2 samt Vithajen. David C. Bernvi har en masterexamen i marinbiologi från Stockholms universitet och forskar på vithaj i Sydafrika.

...ambitiösa boken för hajnördar... (SR Naturmorgon)

Boken är lättläst och vänder sig till alla som är intresserade av hajar, men kan nog också tilltala personer som ännu inte är medvetna om sitt hajintresse. (Forskning & Framsteg)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Guide till världens hajar
  2. +
  3. Vildplockat kokboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat kokboken av Niki Sjölund, Lena Flaten (inbunden).

Köp båda 2 för 718 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David C Bernvi