Nattens inre (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
L'intérieur de la nuit
Medarbetare
Thorsell, Per (form) / Holmqvist, Niclas (form) / Zabulon, Laurent (foto) / Enqvist, Helén (foto)
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789197600323
Nattens inre (häftad)

Nattens inre

Häftad Svenska, 2007-10-01
174
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Handlingen i Nattens inre utspelas i Mboasu, ett fiktivt land i hjärtat av Afrika. När huvudpersonen Ayané återvänder till sin hemby efter studier i Frankrike härjas landet av inbördeskrig.
Uråldriga traditioner styr livet i den isolerade lilla byn, där kvinnor och barn är ensamma kvar eftersom männen måste arbeta i staden. Okända män har gett order om att ingen får lämna byn. Under drygt två veckor lever befolkningen som gisslan tills milisen en kväll återvänder och avslöjar sina motiv. Under förevändning att återupprätta det afrikanska folkets heder tvingar de byborna till ett fasansfullt övergrepp. En lång natt tar sin början.
I sin bok undersöker Léonora Miano vad som får människor att acceptera det värsta och vad som utgör den afrikanska identiteten idag. Hon skriver i en personlig stil inspirerad av musiken,främst jazz,och skapar sina verk som musikstycken. Nattens inre är en skakande och suggestiv uppgörelse med Afrikas demoner,som samtidigt är våra egna.

Léonora Miano föddes i Kamerun 1973 och flyttade till Frankrike när hon var arton. Hon började skriva redan i åttaårsåldern, men det dröjde tjugofyra år till hennes debut. Nattens inre är den första av de hittills två böcker hon har publicerat. Den har belönats med flera litteraturpriser och valdes även till bästa franska debutroman 2005 av litteraturtidskriften Lire.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Léonora Miano