Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Diane Harpmann (del 1)
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2008-06-01
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Helena Stedman
Originaltitel
Bombyx
Medarbetare
Holmqvist, Niclas (form) / Dumas, Richard (foto)
Dimensioner
200 x 130 x 21 mm
Vikt
380 g
SAB
Hce
ISBN
9789197600361
Bombyx (häftad)

Bombyx

(1 röst)
Häftad Svenska, 2008-06-01
203
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Läs ett provkapitel här >>

Frilansreportern Diane Harpmann,som tidigare sysslade med grävande jounalistik, försöker döva sorgen efter en personlig tragedi genom att skriva ytliga livsstilsreportage. När hon ska göra ett jobb om kinesiska bröllop på restaurang Bombyx i Paris chinatown, hamnar hon mitt i en blodig eldstrid.
Hon klarar sig undan med livet och några avslöjande foton i behåll. Polisen tolkar händelsen som en uppgörelse mellan triader, men Diane tror inte på den teorin utan börjar undersöka saken tillsammans med en kollega. Spåren leder till ett bolag som forskar kring sällsynta blå rosor och som visar sig ha kopplingar till armén. När deras artikel publiceras,börjar vittnen försvinna medan andra ljuger och manipulerar. Diane dras in i sitt livs farligaste undersökning där hon själv snart blir måltavla.
Efterforskningarna leder in i maktens kulisser där hon konfronteras med rysk maffia och nationella säkerhetsjänster i sina försök att avslöja en mycket hotfull hemlighet.

Anne Rambach har skrivit en modern och trovärdig deckare med hög puls och nyanserade karaktärer.

Anne Rambach föddes i Bretagne 1970. Hon är författare, förläggare och manusförfattare. Hon intresserar sig för samhällsfrågor och är särskilt engagerad i mänskliga rättigheter. Hon arbetar mot könsdiskriminering och homofobi, och är en populär föreläsare. Bombyx släpptes tidigare i år och är hennes nionde bok, och den första som översätts till svenska.
Anne Rambach har tidigare skrivit en rosad deckartrilogi som utspelar sig i Japan, och även fyra essäböcker tillsammans med sin partner Marine Rambach.

Fyra romaner har riktat uppmärksamheten på Anne Rambach. Bombyx placerar henne definitivt bland Frankrikes främsta deckarförfattare.
"Den fulländade konsten att vilseleda amatördeckaren som slumrar inom oss alla. En fröjd!" Elle (Belgien)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »