Igelkottens elegans (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2009-04-22
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Marianne Öjerskog, Helén Enqvist
Originaltitel
L'élégance du hérisson
Medarbetare
Holmqvist, Niclas (form)
Dimensioner
200 x 128 x 22 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789197600378
Igelkottens elegans (häftad)

Igelkottens elegans

(21 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2009-04-22
201
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Igelkottens elegans är en varm och intelligent berättelse om två kvinnor. Båda bor i en fastighet i Paris välbärgade kvarter. Båda döljer sina talanger för omvärlden.
Tolvåriga Paloma Josse är brådmogen, överbegåvad och försöker förgäves bete sig som sina jämnåriga. Hon tycker livet är absurt, känner sig inte älskad och har bestämt sig för att ta livet av sig på sin trettonårsdag.
Portvakten Renée Michel är en självlärd älskare av konst, musik, filosofi och litteratur. Hon lever sitt liv diskret bakom en övertygande schablonbild, den vresiga och obildade portvakten med få intressen bortom katten och skräniga teveprogram.
Renées och Palomas vägar korsas när en lägenhet i huset blir ledig och den japanske affärsmannen Kakuro Ozu flyttar in.

Muriel Barbery föddes 1969 i Casablanca, Marocko. Hon är författare och lärare i filosofi.

"Ingen kunde någonsin föreställa sig att denna kärleksfulla och roliga bok med sin filosofiska ådra skulle få en sådan otrolig succé." Le Monde (Frankrike)

"Den här andra romanen av Muriel Barbery, [...] fransk författare och filosofilärare, tillhör de mest uppiggande och enastående romanerna på senare år." Elle (Italien)

"En underbar social satir, en intelligent guide i konst och filosofi och en mycket underhållande och rörande historia om två särlingar." Medien (Tyskland)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Igelkottens elegans. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Nepp. Det här funkar inte för mig.
  Anders Vikström, 4 november 2018

  Skall ju enligt många vara så bra. Men, tyvärr, för mig blev detta en besvikelse. Trots att jag var beredd på att detta inte var min kopp te. Ointressant och tråkig :/

 2. Igelkottens Elegans
  Tove Olberg, 22 september 2014

  Ligger i bokens titel; så enkelt är det. Du upptäcker det då du läser. Om du gillar detta sätt att skriva, få en liten/stor vandrande upplevelse i filosofi från betraktarögat.

 3. En bok utöver det vanliga
  Ellen L, 18 juli 2010

  En av de bästa böcker jag läste under förra året, ja faktiskt en av de bästa böcker jag läst under tio års tid.
  Handlingen är ovanlig och aldrig hade jag trott att jag skulle bli så fast i en bok som utspelar sig i ett franskt hyreshus.
  Tänkvärd, filosofisk och framför allt spännande. Språket är fantastiskt. Missa inte den här boken.

 4. 2009 års bästa bok!
  Henrik Lundin, 16 juli 2010

  Men vad härligt för dig som inte har läst denna bok! Då har du verkligen något att se fram emot. Helt oemotståndlig historia om människor i en fastighet i Paris. I centrum står portvakten, en kvinna som verkligen inte är den hon verkar vara, och en tioårig flicka med tankar som är ovanliga för den åldern. Dessa två finner varandra i en själarnas gemenskap. Filosofisk, ömsint, rolig och oerhört sorglig.

 5. En njutning!
  Eva Cosmo, 8 mars 2010

  Två kvinnor i samma fastighet i ett flott kvarter i Paris. Olika åldrar, olika bakgrund, olika tankar om livet. Båda har ett "eget" liv som de delvis döljer för omvärlden. Den ena vill egentligen dö, den andra drömmer om att kanske våga leva ett annat liv. Plötsligt möts de, delvis p g a en nyinflyttad man som får stor betydelse för båda. Allt är möjligt!!! Persongalleriet, storyn och det underbara språket gör att man inte får nog! Boken gav mig två sorger; dels att den tog slut, alltför fort... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Muriel Barbery