Agenda : julafton för allt reaktionärt : bloggtexter 2005-2006 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Medarbetare
Weithz, Jesper (form)
Dimensioner
160 x 165 x 20 mm
Vikt
340 g
SAB
Bs
ISBN
9789197603133

Agenda : julafton för allt reaktionärt : bloggtexter 2005-2006

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2006-06-01
144
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Sveriges mest lästa politiska blogg - nu som bok.
I det svenska offentliga samtalet finns en tydlig agenda för vad som är de rätta frågorna, utgångspunkterna och infallsvinklarna. Det är en agenda som följs inte bara av de öppet borgerliga tidningarna utan också ofta av till exempel public service. Det är en agenda som har ett starkt grepp över opinionbildningen i Sverige, till gagn för allehanda konservativa åsikter och värderingar. Sällan har svenska medier varit så ensidiga, propagandistiska och - ofrivilligt komiska.
I protest mot denna utveckling skapade vänsterdebattören Ali Esbati förra året bloggen "Esbatis kommentarer" - http://esbati.blogspot.com. Där skriver han sedan dess dagliga analyser, debattinlägg och satiriska texter om svensk och internationell politik. På kort tid har Ali Esbatis blogg blivit den mest lästa politiska bloggen i Sverige och legat etta på den politiska bloggtoppen, med tiotusentals unika besök varje månad. I Agenda har Ali Esbati samlat sina bästa bloggtexter.
Det är en bok som ger en skrämmande bild av det politiska tillståndet i nationen Sverige. Med en borgerlighet som överger sina liberala värderingar och längtar tillbaka till tiden före franska revolutionen. Ett liberalt parti som öppet underblåser rasistiska strömningar. En regering som underkastar sig USA:s utrikespolitik. En mediaelit som inte gör något för att granska och ifrågasätta denna utveckling utan som tvärtom förstärker den.
I Agenda träder Ali Esbati fram som en kraftfull och kunnig samhällskritiker som dessutom skriver både vasst och roligt.
ALI ESBATI är ekonom och flitig debattör, föredragshållare och skribent. Han var tidigare ordförande i Ung vänster.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ali Esbati