En dag på brandstationen
Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Serie
Vadå? Hur då? Varför?
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
16
Utgivningsdatum
2008-11-10
Upplaga
1
Förlag
Texicon
Översättare
Mia Dalle Näf
Originaltitel
The Feuenwehr
Medarbetare
Wibrink, Josefin (red.)
Illustratör/Fotograf
Peter Nieländer
Dimensioner
278 x 243 x 15 mm
Vikt
480 g
SAB
Hcf
ISBN
9789197608480
En dag på brandstationen

En dag på brandstationen

(1 röst)
Spiral Svenska, 2008-11-10
184
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den här boken beskrivs brandkåren på ett lättbegripligt sätt. Tecknade bilder och enkla faktatexter visar barnen vad brandmännen gör och vilken utrustning de använder.

Vad händer egentligen när någon ringer till brandkåren? Genom att läsa boken får barnen veta vad som händer på brandstationen, hur det ser ut och vad som finns där, vilka olika fordon som används vid utryckning, hur bränder släcks och vad som är viktigt efter utryckningen. Ledningscentralen tar emot samtal från nödställda som har ringt numret 112. Personalen på ledningscentralen skaffar fram de fordon som behövs; ofta släck- och räddningsbilar och ambulans. Personalen informerar polisen om vad som har hänt. Det gäller att brandmännen är snabba. Brandmännens arbete handlar om människors liv.

Att brandkåren släcker bränder känner nog de flesta barnen till. Men vad gör brandmännen mer? Svaret finns i boken, där det också berättas om brandkåren i andra länder än Sverige. I Australien till exempel är det väldigt varmt och torrt och brandkåren där måste släcka många skogsbränder.

I boken förklarar författaren vad som krävs för att bli brandman. Detaljerade bilder visar både brandmännens utstyrsel och hur brandmännen har det på jobbet. Barnen får en bra bild av en av samhällets viktigaste arbetsplatser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En dag på brandstationen
  2. +
  3. En dag på flygplatsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt En dag på flygplatsen av Andrea Erne (spiral).

Köp båda 2 för 330 kr

Kundrecensioner

Bloggat om En dag på brandstationen