Bestigningen av berget Karmel (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2008-11-05
Upplaga
3
Förlag
Karmeliterna
Översättare
Gudrun Schulz
Originaltitel
Subida del Monte Carmelo
Dimensioner
210 x 145 x 30 mm
Vikt
700 g
SAB
C
ISBN
9789197608947

Bestigningen av berget Karmel

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2008-11-05
286
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ur Wilfrid Stinissens introduktion:"Bestigningen av berget Karmel" och "Själens dunkla natt" bildar en enhet. Båda böckerna behandlar samma ämne: hur man "på kort tid" kan nå föreningen med Gud. Men infallsvinklarna är olika. Bestigningen talar huvudsakligen om det som människan gör, hur hon skall förhålla sig på vägen till Gud. Själens dunkla natt beskriver samma väg men sedd från Guds sida: vad han gör med människan. Bestigningen handlar om människans aktiva och mödosamma ansträngning och framställer vägen som en rörelse uppåt. Dunkla natten talar om det som faller över människan och nästan tvingar henne till passivitet; här är det fråga om en rörelse som har sitt ursprung i Gud och därför kommer ovanifrån. Bestigningen svarar med andra ord på frågan: vad måste jag göra? och Själens dunkla natt: vad måste jag låta Gud göra?<> Det centrala i Johannes av Korsets lära är att Gud alltid är närvarande, alltid utgångspunkt, alltid centrum, alltid mål. Ständigt återkommer de kända orden "i jämförelse med Gud". Radikaliteten i hans askes har sin grund i hans ovillkorliga behov att "jämföra". Men samtidigt gör detta hans askes enkel och självklar. Den radikala askesen är inte hård, eftersom den inte innebär att man ger avkall på något utan i stället väljer något bättre. Man föredrar ständigt det bästa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bestigningen av berget Karmel
  2. +
  3. Soul work : guide till att ta tillbaka din power, stärka kärleken till dig själv och manifestera dina drömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Soul work : guide till att ta tillbaka din powe... av Josefin Dahlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bestigningen av berget Karmel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fantastisk bok av Johannes av Korset
    Konrad, 14 december 2011

    Jag har nu alldeles strax läst ut denna bok och jag är närmast tagen! Boken avhandlar på ett mkt metodiskt och grundligt sett hur den kristne ska leva och förhålla sig för att nå trons vila och gudomliga skatter för själen. Johannes är pricksäker i sin beskrivning av själens olika lidelser och "krumbukter" och pekar tydligt och pedagogiskt ut hur man ska undvika alla faror på det andliga området. Bokens slutmål och syfte är att leda själen in i en djupare överlåtelse till Herren! Boken bör no... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johannes Av Korset