Folke och Frida (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
284
Utgivningsdatum
2008-10-08
Upplaga
1
Förlag
Atrium Förlag
Originaltitel
Folke och Frida, Frida i Per-Nils-gården
Illustratör/Fotograf
Jenny Berggren
Dimensioner
197 x 143 x 27 mm
Vikt
460 g
SAB
Hcg
ISBN
9789197620185
Folke och Frida (inbunden)

Folke och Frida

Inbunden Svenska, 2008-10-08
149
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Frida är en livlig rödhårig flicka som bor i Umeå och gillar att hitta på tokiga upptåg tillsammans med grannpojken Folke.

De tycker om att reta Folkes storebror Vilhelm när han spelar piano, för han blir så arg och jagar dem. Men när de retar Hedströms hornko blir det inte riktigt lika roligt. En dag när Folke och Frida är ensamma hemma får de besök av en riktig tjyv, och en kväll när de blir leds på att rita ångbåtar rymmer de med den verkliga Norrlandsbåten till Stockholm. Ett äventyr de aldrig kommer att glömma.

När Umeå vita kyrka brinner upp börjar det bli riktigt "intrissant", och när hela staden sedan brinner upp får de besök av självaste kungen.

"Folke och Frida" handlar om Frida Åslund själv och hennes lekkamrat Folke Peterson-Berger, som båda växte upp i östra staden i Umeå på 1880-talet.

Litteraturvetaren Lena Kjersén Edman skriver i förordet till boken:
"När Frida Åslund berättar barndomsminnen, många år efter det att både hon och Folke och deras syskon flyttat från Umeå, så är hon naturligtvis medveten om att det kittlar vår nyfikenhet att få lite skvaller från Helmer Osslunds och Wilhelm Peterson-Bergers ungdomstid, sett ur småsyskonens perspektiv. /---/ Om den inte blir en allåldersbok och en omtyckt högläsningsbok så blir jag lika förvånad som jag skulle bli om Västerbottens mygghonor slutade att lägga ägg. Men varför ska vi läsa böckerna om Folke och Frida på 2000-talet? Jo, för att Frida Åslund berättar så "intrissant" om livet i Umeå för mer än hundra år sedan. En tid utan bilar, utan tåg, utan apelsiner."

"Folke och Frida" är första delen av två i en nyutgivning av Frida Åslunds barnbokstrilogi och innehåller originalsamlingen "Folke och Frida" (1925) samt första halvan av "Frida i Per-Nils-gården" (1928).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folke och Frida
  2. +
  3. Är det jul nu igen? sa Lilla Spöket Laban

De som köpt den här boken har ofta också köpt Är det jul nu igen? sa Lilla Spöket Laban av Inger Sandberg, Lasse Sandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frida Åslund