Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
1
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2014-03-04
Upplaga
1
Förlag
TUK Förlag
Dimensioner
216 x 150 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Qbaaj
ISBN
9789197621762
Projektorganisationens dödssynder : om projektledarens arbetssituation (kartonnage)

Projektorganisationens dödssynder : om projektledarens arbetssituation

Kartonnage Svenska, 2014-03-04
188
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att vara projektledare är både utmanande och eftertraktat på dagens arbetsmarknad. Samtidigt står projektledaren ensam när det blåser. När kritik kommer utifrån duckar alla inblandade parter och det ställs väldigt höga, och många gånger även diffusa, krav på projektledaren. Projektledarrollen faller ofta offer för organisationens strävan efter kortsiktig vinst och ständiga effektivitetskrav. Att nå målet, att ro projektet i land, är viktigare än allt annat och ett försummat personalunderhåll blir myntets baksida. Människors psykosociala hälsa riskeras i den rådande arbetsmiljön. Har projektledarna därmed blivit vår tids nya legosoldater?

Läs mer
Författarna beskriver i denna bok vilka dödssynder som företag begår för att åstadkomma orimliga resultat av människor. Som tur är tar författarna problemet ett steg längre och visar på hur företag kan agera för att långsiktigt bibehålla framgångsrika, välmående, projektledare. De visar även hur Du som är projektledare kan agera för att få Din organisation att fungera bättre.

Om författarna
Niklas Erhardsson är utbildad inom personal- och organisationsteori vid Karlstads universitet och har en dubbel kandidatexamen i rättsvetenskap och arbetsvetenskap med en tvärvetenskaplig fil.mag. i projektledning. Idag arbetar Niklas med personalfrågor inom den offentliga sektorn. Niklas har skrivit boken Projektorganisationens dödssynder för TUK Förlag.
"Ständiga förändringar i arbetslivet ställer nya och hårdare krav på de anställda. För att upprätthålla ett hållbart arbetsliv krävs en balans mellan arbetets krav och individens resurser och då är det viktigt att organisationerna tar sitt ansvar. Tydligt och engagerat ledarskap och en organisationsstruktur som understödjer verksamheten är grundläggande om man vill motverka risken för ohälsa."
Per Lindell kommer ursprungligen från Leksand men har under fyra år blandat upp dalmålet med värmländska under studierna på personal- och organisationsprogrammet vid Karlstads universitet. Studierna ledde bland annat till en Fil. Mag i Industriell projektledning. Sedan några år tillbaka försöker han reda ut det här med rikssvenskan i Stockholm. Tillsammans med Niklas Erhardsson har Pelle skrivit boken Projektorganisationens dödssynder.
Per Lindell arbetar både strategiskt och operativt med personal och organisationsfrågor på Saab AB. "Människor är den viktigaste resursen företagen har. Att vårda och utveckla den resursen är en förutsättning för att vara en framgångsrik och konkurrenskraftig spelare på marknaden."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Projektorganisationens dödssynder : om projektledarens arbetssituation
  2. +
  3. Hemligheten med projektledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemligheten med projektledning av Tomas Jansson, Lennart Ljung (häftad).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Projektorganisationens dödssynder : om pr...